В образователното министерство обмислят промяна в пролетната ваканция на учениците, след като от отрасловия съвет предложиха на МОН да отпадне ваканцията, която е заложена от 3-ти до 11-ти април.

Предложението е вместо нея да има две ваканции: едната по-къса – от 18-ти до 21-ви март, а другата – да е по-дълга и да съвпада с Великденските празници – от 29-ти април до 9-ти май.

„Има предимства – имаме две ваканции – една по-кратка и една по-дълга от 11 дни, която е повече от планираната пролетна ваканция. Обхващаме 5 и 7 май, които няма да бъдат много ценни учебни дни в другия случай, ако останат разпокъсани дните между майските празници. Аргументите, които чуваме като недостатък, са свързани с това, че сега вземаме решението“,  заяви просветният министър Красимир Вълчев.

От 1 март пък се разрешава провеждането на присъствени учебни занятия в училищата за ученици със сензорни увреждания, се казва в заповед на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов.

Пак от 1 март се допуска провеждането на присъствени групови занятия в езикови центрове, образователни центрове и други обучителни центрове и школи. Изискването е за спазване на физическа дистанция от 1,5 м., носене на защитна маска за лице, проветряване на всеки час и дезинфекция.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара