През ноември в столичните квартали Слатина, Люлин и Витоша ще бъдат поставени 6 информационни табели с контакти за бърза реакция при престъпления и нередности в градска и семейна среда. Те ще помогнат на гражданите да реагират навременно при нарушения на обществения ред, домашно насилие, при престъпления онлайн, да влязат в контакт с общината, ако имат въпроси и предложения. На табелите ще има и QR код за сваляне на информацията.

Поставянето на табелите е основен акцент от проекта „Разбери как можеш“ на Сдружение „Безопасни детски площадки“, финансиран по програма „Социални иновации“ на Столична община, подкрепата на район „Слатина“, „Витоша“, „Люлин“ и СДВР.

Тези райони са избрани,

защото покриват част от територията на РПУ-1, РПУ-6 и РПУ-9, съответно в район Слатина, Витоша и Люлин. Възоснова на статистика на МВР за 2021 г. това са трите райони на територията на гр. София с най-висока степен на престъпления като грабежи, вандализъм, кражби на коли, престъпления спрямо личността, домашно насилие и т.н.

Съдържанието на табелите е съобразено със спецификата на локациите. Очаквайте скоро подробности къде ще бъдат разположени табелите.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара