GSM сензор измерва кръвно налягане и прави ЕКГ в реално време. Уредът Check Point Cardio е компактен, прецизен и носенето му не нарушава естествения ритъм на живот на пациентите. Данните се регистрират постоянно и се изпращат в специализиран телемедицински център, където в реално време кардиолози правят мониторинг. На негова база след приключване на наблюдението се изготвя електронно досие на пациента и диагноза от специалист, която се изпраща до общопрактикуващия лекар. В случай на спешност телемониторингът позволява да се реагира незабавно.

snimka1

За хронично-болните и рисковите пациенти телемониторингът може да се прави с неограничена продължителност и да се използва за профилактика на кризисни ситуации, както и за прецизна и задълбочена диагностика и последващо лечение.

Новият уред, заедно с логистичната база в телемедицинския център на Check Point Cardio, позволяват на пациентите вместо да ходят при кардиолог, кардиологът да е при тях през цялото време.

snimka3

Иновативната услуга е важна крачка към постигането на качествено нов тип медицинска грижа, базирана на високите технологии и насочена към превенция и профилактика, водеща до намаляване на внезапната смъртност и тежките сърдечни заболявания.

В България услугата се въвежда от Check Point Cardio с подкрепата на VIVACOM като доставчик на мобилната услуга, която осъществява постоянната връзката между пациента, носещ устройството и медицинския център. Предвидвени са няколко подходящи пакетни услуги, с които се предлага апаратът, съобразени с нуждите на различните потребители. Устройството е изключително подходящо за общопрактитуващите лекари, които могат да го предоставят на свои пациенти и да следят показателите им за определен период от време.

snimka2

Check Point Cardio може да бъде закупен свободно и от всеки потребител, който има желание да следи постоянно сърдечната си дейност и да получава анализ на данните от специализирания медицински център. Уредът е полезен също за всички болници, които искат да осигурят на пациентите си детайлно изследване на сърдечната дейност и превенция на широко разпространените в България кардиологични заболявания.

Партньорството на VIVACOM с Check Point Cardio е поредната стъпка на компанията в сферата на телемедицината. Телекомът вече има реализирани редица проекти с различни болници в страната за създаване на електронни картони на пациенти, дистанционен достъп на лекарите до информацията, както и отдалечен мониторинг и възможности за предписване на лечение.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара