Дебютният роман на Фейдра Патрик„Странните талисмани на Артър Пепър” – е прегръдката, която ИК „Сиела” подарява на своите читатели в дните преди Коледа. Ако „Човек на име Уме“ ви е трогнал до сълзи, то приключенията на Артър Пепър със сигурност няма да ви оставят равнодушни.

Strannite_talismaniСветът сякаш спира своя ход, когато съпругата на Артър Пепър, Мириам, си отива. Вдовецът не може да прежали жената, с която е живял повече от 40 години, и намира утеха в рутината на всекидневието. До момента, в който, преглеждайки вещите ѝ, не намира златна гривна с осем талисмана – слон, цвете, книга, палитра с бои, тигър, напръстник, сърце и пръстен. На опашката на слона той напипва грапавина, която се оказва гравиран телефонен номер… в Индия.

На едно позвъняване разстояние е промяната в живота му.

Той разбира, че съпругата му е имала различен живот, преди да го срещне – живот, за който не е споменала и дума. Артър поема на вълнуващо пътешествие към миналото на съпругата си – но и към своето настояще и бъдеще. Светът му отново се върти.

Защо Мириам е пазила живота си, преди да срещне Артър, в тайна? Успял ли е той да бъде достоен съпруг на тази толкова интересна жена? Какво я е накарало да остави назад приключенския си живот и да се установи със скромния ключар? Нима го е лъгала през всичките 40 години брак и това ли е причината за отчуждението между вдовеца и порасналите му деца? Отговорите се крият между нежните корици на „Странните талисмани на Артър Пепър”.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара