„Влюби се в тайната“, книгата – откровение, е поводът за дискусията „Жената от третото хилядолетие – обитателката на свещения храм“, която ще се проведе на 01.12 с участието на  издателя на руското издание и дългогодишна ученичка  на великата французойка Александра Чесанова, още две от най-близките последователки на Дроен, както и издателя и водещ на САТ практика Жана Иванова.

15133857_1373595692672975_1418447857_o

Съкровеното споделяне на мистичния опит, движил създателката на Сакралната архитектура на тялото и метафизиологията Натали Дроен в книгата-наръчник по възрастване (от където и думата възраст) или надмогване на суетата, старостта и болестите, най-после може да се прочете и на български. Ще се освободим ли от веригите на бита, за да се вдигнем към селенията на Битието с помощта на единение с диханието? Кога ние – новите Маргарити – ще станем истинските посредници между нашите земни Майстори и небесния ни Отец? Каква е рецептата за божествената виталност, която ще ни спаси от уродливото униние и нелепото вкопчване в младостта? Как се става жена, заслужила титлата и как утробата ни ще се подсети, че е призвана да ражда Божии синове? Това са малка част от въпросите, които организаторите обещават да обсъдят на премиерата на книгата.

15135485_1373595889339622_1322222414_nДискусията е в Дома на архитектите от 19 часа. Входът е свободен.

След „Нейната история – любов“, „Влюби се в тайната“, е втората книга на Татяна Чесанова, журналист, ученичка и довереник на създателката на Сакралната архитектура на тялото, французойката от руски произход Натали Дроен. Да се влюбим в тайната зове могъщата Натали Дроен от всяка страница на Библията за жени, както последователките й са нарекли този Наръчник в духовната практика на посветената в метафизиологията на тялото-храм .

Натали, както благоговейно я наричат последователките й, е същински пророк, който свежда до изтерзаните ни от модерни доктрини умове вечните и като че прошепнати от свише истини за женското себеосъществяване, мисия и дълг. Когато си прочел биографията на тази истинска икона и пристъпиш към сакралното навлизане в себе си, чрез което да се извисиш и „възрастеш“ над суетата, старостта и умората, пропускайки в себе си диханието, което отваря крила и ни превръща в Образа Божи, няма как да останеш подвластен на гравитацията.

Инструкции по летене и запалване на пламъка

Откъс от „Тайната“

14936880_1309937359039733_533443903_nЖената на всички времена е била и си остава загадка и в това е непостижимата й мистерия. Такава навярно я е измислил Господ, за да живее в тази тайна, да се храни с нея, да разцъфтява и расте в нея. Въпросът е какво знае самата тя за това?

Защо образът на едни жени предизвиква трепет и възторг, а облика на други, колкото и да се външно привлекателни, поражда по-скоро хлад, отколкото красота? Защо вече толкова столетия хората не могат да откъснат очи от усмивката на загадъчната Мона Лиза? Защо с неземната си слава, този портрет на Джокондата засенчва всички останали знаменити произведения на велики майстори? Какво ни носи тя със своята тайна?

Забележителният изкуствовед Паола Волкова изказва следното предположение: чудото е в това, че гениалният Леонардо успява хармонично да съедини душата и тялото! Натали имаше свое предположение: с божията милост, художникът е показал на света Тайната на Женствеността. Не е ли в нея главната мистерия на женската красота, женското преображение?

Но жената, станала днес прагматична и делова, е забравила своето височайше призвание – да се влюби в Тайната, която е по-високо от проумяването, но която с неръкотворна светлина освещава целия й живот, дори и да не подозира за това.

„Нейната тайна– това е особената дълбочина на вътрешния й живот, който извира от кристален извор. От къде води началото си и с какво се хранят корените му? Жена – това не е пол, това е титла и трябва да се върнат корените й, да се върне нейната царствена природа Любов“, не се уморяваше да повтаря Натали. Тя предложи уникалния си опит – как от жена, потънала в бита, страдаща и обременена, да се роди… царица, „коронована“ буквално от Самия Господ!

За тази цел, жената трябва да открие личното си, съкровено, тайно „Аз“, осъзнавайки своето велико място в плановете Божии, да стане невеста Господу, тук на земята! Именно от това зависи в края на краищата съдбата, щастието, пълнотата на любовта, която и е дарена. От това зависи нейната готовност, в отговор да дари своята любов на половината си – мъжът, призван да стане за нея земен апостол, на децата си, на всички близки и далечни …

Facebook Twitter Google+

0 Коментара