Facebook разработва функция, озаглавена „Your Time on Facebook“ (Вашето време във Фейсбук“), която проследява колко време отделяте всеки ден за социалната мрежа, съобщи Business Insider.

Функцията, която още не е публикувана, бе забелязана за пръв път от инженера Джейн Манчун Уонг, която я откри заровена в кода на приложението за Android на Facebook. Уонг не за първи път вижда първа новостите в социалната мрежа.

„Your Time on Facebook“ показва колко време сте прекарали в социалната мрежа всеки ден през последните седем дни, и колко е средният дневен период от време, в който сте във Фейсбук.  Функцията също така ви позволява да зададете дневен срок и ще ви уведомява, когато го надвишите. Също така ще ви позволява да променяте настройките си за известия.

Facebook потвърди, че функцията е в процес на разработка. Говорител на компанията каза: „Ние винаги работим по нови неща, за да сме сигурни, че времето на хората във Facebook е добре прекарано време“. Не е ясно обаче кога ще е налична новата функция.

„Your Time on Facebook“ е част от тенденцията сред големите технологични компании като Apple и Google, които предлагат функции, които да помогнат на хората да управляват времето, което прекарват с устройствата си.

През януари изпълнителният директор Марк Зукерберг съобщи, че промените в платформата, включително премахването на акцента върху новините, са дали резултат – потребителите са изразходвали 50 милиона часа по-малко във Facebook. Той също така подчерта, че стремежът е хората да създават „смислени връзки“ във Facebook, а не да се насърчава пристрастяването към употребата на социалната мрежа.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара