Целодневното събитие “Денят на жената предприемач 2023” ще се проведе на 20-ти ноември 2023 г. в Гранд Хотел Милениум София, от 9.00 часа в зала Шекспир. „Успехът в различните роли“ е тазгодишното мото на българския формат на световно признатия „Международен ден на жената предприемач“.

Акцентът – “Успехът в различните роли” на тазгодишното издание на „Денят на жената предприемач“ прави логическа препратка към миналогодишната тема “Жената в различните роли”. Петото юбилейно събитие надгражда идеята как един предприемач, независимо дали той е жена или мъж, да постига успехи във всеки аспект от своя личен и професионален живот.

За 5-и път в България организатор на формата е Асоциацията на жените предприемачи в България – „Селена“, която подкрепя инициативи, които помагат за насърчаване на равенството между половете и създаване на подходяща обстановка, в която дамите могат да преследват своите цели и да бъдат признавани за постиженията си във всички сфери на живота.

Фокусът на събитието тази година –

„Успехът в различните роли“

и във всеки аспект на живота подчертава, че жените предприемачи могат не само да бъдат успешни в бизнеса, но и да играят важни роли в семейството, обществото и културната сфера. Това включва ролята им на майки, партньори, активни граждани и културни дейци. Точно и поради тази причина, тази година по време на събитието ще бъдат връчени и призове за предприемчивост на успешни и вдъхновяващи дами в своята област.

И през 2023 година, по традиция, събитието е разделено на две части, а организаторите обещават богата и впечатляваща програма, както за дневната, така и за вечерната част на формата.

През деня ще има обучителни класове, като тазгодишното издание ще стартира със следната тема: „Анатомия на мотивацията: Как да мотивираме себе си и екипите си?“ с лектори – д-р Антонина Кардашева, учредител и изпълнителен директор на Фондация за развитие на Емоционалната интелигентност и Станислав Даулов, който има над 10 години опит в сферата на коучинга, обученията и личното развитие. „Успешни практики за съчетаване на родителство с предприемачество“ е втората тема, която ще се проведе от лекторите – Анна Влаева, специалист и консултант по ранно детско развитие, Ани Събева – учредител на Националната асоциация на бебеносещите в България и Георги Малчев, който е съосновател на Фондация „Предай нататък“, също така предприемач с дългогодишен опит в стратегическото развитие и оперативно управление на различни компании.

Една изключително дамска тема: „Баланс на женствеността в образа на съвременната бизнес дама“ ще бъде включена в обучителния клас на Йордана Димитрова, специалист по личен имидж и бранд, носителка на короната Мисис България. Александър Николов, който разработва доказани стратегии за привличане на повече клиенти и ръст на бизнеса ще даде своите ценни знания по следната тема: „Стратегии за увеличаване продажбите на бизнеса“.

Паралелно с обучителните модули, по време на събитието, има и безплатно бизнес изложение, в което различни компании ще представят своята дейност и ще осъществяват демонстрации на живо.

Кулминацията на дневната част ще бъде дискусионен панел по една изключително важна и популярна тема, а именно: „Естествен срещу изкуствен интелект“. Част от участниците в панела са: Георги Първанов – изпълнителен директор на водещата регионална HR компания; Ваня Ананиева – създател на интелигентна платформа за учене на думи и съосновател на Фондация „Предай нататък“; Росен Живков – развиващ HR платформа, базирана на ChatGPT; Елица Стоилова – съосновател на българска безкодова платформа за създаване и управление на чатботове с разговорен изкуствен интелект за сайт; Доц. д-р Мартин Захариев – старши правен експерт към фондация „Право и интернет“, специалист – изкуствения интелект в правната сфера; Геновева Христова – съ-собственик и управляващ директор на компания, осигуряваща интериорен дизайн на хотели и офиси в цяла Европа и Петър Торнев – управляващ директор на технологичен център.

Във вечерния коктейл ще се включат различни представители и мениджъри от управленски структури на компании, които ще проведат дискусия на тема: „Лидерски умения и успешни бизнес практики“.

Сред участниците са: Детелина Смилкова – председател на Българската асоциация за управление на хора (БАУХ); Проф. д-р Миглена Темелкова – ректор на Висше училище по телекомуникации и пощи, разработващ собствена методика за обучение и изграждане на дигитални лидери; Илона Станева – директор маркетинг и реклама, Fibank, почетен посланик на иновативния маркетинг в Съвета на Европейската научна и културна общност; Тяна Пресолска – председател на Асоциацията на медицинските козметици в България – АМК; Владимир Борачев – съавтор и фасилитатор на годишната програма за развитие на лидерски умения, професионален сертифициран коуч (PCC) акредитиран към Международната коучинг федерация (ICF); Тотка Спасова – оглавяващ най-голямата компания за организиране на семинари за Великобритания, лидер и бизнес стратег в сферата на организирането на събития и откриването и оказването на подкрепа на таланти; Адриана Ангелова – директор „Бизнес развитие“ в Sofia Hotels Management.

Вечерта ще бъде наистина вълнуваща, защото освен полезни дискусии,  ще предложи музикални изпълнения и детски скечове от възпитаници на единствената частна гимназия по сценични изкуства в България.

„Денят на жената предприемач 2023“ в България подчертава ролята на дамите в обществото и икономиката, като се фокусира на тяхната способност да се ангажират с социални каузи. Също така основен приоритет в живота на жените предприемачи е благотворителността, точно поради тази причина и по време на петото юбилейно издание на събитието, организаторите няма да пропуснат да подкрепят три различни благотворителни каузи.

Първата кауза е на Фондация „Emprove“, която обединява дами, станали жертва на домашно насилие, като разказва техните истории, обръщайки внимание на инициативи за превенция и информираност на обществото по темата. По време на събитието фокус ще бъде разработената от „Emprove“ програма за работодатели, свързана с превенцията на токсичността на работното място.

За всички членове на Асоциацията на жените предприемачи в България – „Селена“, да бъдеш предприемач означава не само да носиш отговорност за своя бизнес, но и да бъдеш отговорен към обществото. Изхождайки от тази сентенция, дамите ще застанат зад една топлеща сърцето кауза, а именно – „Предай нататък“. Това е инициатива, помагаща на хора и домове за възрастни в затруднено положение.

Не на последно място, Асоциацията призовава всички гости на събитието и присъстващите бизнесите да окажат подкрепа на „Фондация за нашите деца“, която е еталон за качествена социална работа, която се интегрира в държавната политика за закрила на детето. По време на събитието всеки желаещ може да закупи картички и книжки от щанда на Фондацията и по този начин на подкрепи тяхната дейност. Друг начин за подпомагане ще бъде – закупуване за офиса и дома кафе „Селена“, което е създадено специално за Асоциацията на жените предприемач и за насърчаване на каузата.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара