Ноември ще започне със студено време, но сняг в равнинната част на страната не се очаква. Няма да има и „циганско лято“, прогнозират от НИМХ.

rain-687210_960_720

„Сняг ще вали само в планините, най-вече на височина 1800 метра. Като цяло средно месечните температури ще бъдат около и над нормата. Най-ниските температури ще бъдат между – 5 и 0 градуса, а най-високите – между 15 и 20 градуса“, уточни синоптикът от НИМХ при БАН Красимир Стоев, цитиран от „Фокус“.

Стоев допълни, че времето през ноември ще бъде много динамично. „Ще има високи температури, но няма никакви изгледи за няколко последователни слънчеви и топли дни, наречени от народната метеорология сиромашко или „циганско лято“, добави той.

От 1 до 10 ноември предстои доста динамично и променливо време, облачността ще е често значителна, в много райони ще превалява дъжд, като около 6 ноември ще има значителни валежи.

Месецът ще започне със студено време, но към 3-ти температурите ще се повишат и до края на първото десетдневие ще бъдат близки до обичайните. През повечето дни облачността ще е често значителна и на много места ще превалява дъжд. В отделни дни се очакват значителни валежи. В края на десетдневието от север ще нахлуе студен въздух и температурите ще се понижат. И през второто десетдневие времето ще е променливо.

Около 13-ти, 16-ти и 20-ти ноември ще преминават атмосферни смущения, по които ще има валежи. През първите дни от десетдневието температурите ще бъдат по-ниски от обичайните, а през втората половина от периода ще се повишат и ще се доближат до климатичните норми.

През повечето дни от третото десетдневие температурите ще бъдат близки и малко по-високи от обичайните. Около 23-ти, 26-ти и в края на месеца през страната ще преминават атмосферни фронтове и на места ще има превалявания и относително понижение на температурите.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара