Красивите кътчета на света са много и един живот не стига, за да се обиколят. Но има някои места, които са не просто красиви, а магнетични. Не ги пропускайте!

1. Сплит, Хърватия

split-city

Макар Източна Европа да не е толкова популярна сред туристите, колкото Франция, Испания и Италия, крайбрежието на Далмация е невероятно и все още не е претъпкано с хора с фотоапарати. Тук ще намерите съчетанието от романтика и история, което в Италия отдавна е удавено под тълпите туристи.

2. Бандунг, Индонезия

17928903788_862613a334_b

Въпреки че всички се сещат за Бали, когато стане дума за Индонезия, Бандунг на остров Ява е едно от най-красивите места на Азиатската държава, чиито залези над зелени планини не могат да се сравнят с нищо друго на света.

3. Гданск, Полша

Gdansk

Време е да се отърсите от предразсъдъците си, сред които със сигурност фигурира и този, че в бившия Съветски блок няма нищо интересно за гледане. Гданск е красив като всеки морски град, но архитектурата му е забележителна. Толкова запазен голям и широк стар град трудно ще откриете другаде в Европа.

4. Синтра, Португалия

sintra-10

Замъкът на Синтра, потънал в мъх и папрат, е обявен за световно културно наследство от ЮНЕСКО и вероятно не съществува по-прекрасно място за загубване в сърцето на цивилизацията от мъгливата гора на Синтра.

5. Корфу, Гърция

corfu

Йонийските острови, начело с Корфу, са скрит рай, позабравен покрай шумотевицата около кралицата на ефектните фотографии – Санторини.

6. Джайпур, Индия

20130620170456

Наистина, приказките от 1001 нощ разказват за Багдад и Дамаск, но столицата на индийския щат Раджастан ще ви покаже цялата прелест на Изтока. Научете защо наричат Джайпур „розовия град“ и усетете магията на древните храмове.

7. Баган, Мианмар

bagan

Баган е древната държава от 11 век на мястото на днешен Мианмар. Успокоително е да разбере човек, че цивилизацията не започва и не се върти около Макдоналдс и айфоните.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара