Стартира осмото издание на национална кампания на BIODERMA „Заедно сме в борбата срещу акнето“ с безплатни прегледи за акне при дерматолог в периода 5-20 октомври 2022 г.

 

Стартът на тазгодишното издание на кампанията беше даден на медийно събитие със специален панел от гост-лектори,водещи здравни експерти от различни области, свързани с акнето – дерматолозите доц. Гриша Матеев, д.м., председател на БДД, д-р. Бисера Котевска, д.м. от Токуда-Аджибаем Сити Клиник, маг. фармацевт Анжела Мизова, зам-председател на Български Фармацевтичен Съюз, Надя Петрова, нутриционист, Яна Алексиева, психолог Асоциация Родители.

Те засегнаха различните аспекти и фактори, както и правилния подход при третиране на това много често-срещано кожно състояние, което засяга около 80% от тийнейджърите и 40% от младите хора над 25-годишна възраст.

Тази година 186 дерматолози от 19 града се включат безвъзмездно в кампанията, като за първи път има гъвкава възможност за избор между физически преглед в кабинета на дерматолога или дистанционна консултация чрез платформата за телемедицина и онлайн прегледи Healee.

Информационният сайт на кампанията, на който може да се избере дерматолог за преглед в кабинет от участващите в кампанията в национален мащаб тази година е: https://zaednosme.bg

От самото ѝ възникване, каузатана кампанията е да привлече общественото внимание на младите хора и техните родители към акнето – едно от най-често срещаните кожни заболявания като симптоматика, фактори и влияние върху качеството на живот,както и да предостави достоверна информация и съвети от здравните специалисти, да популяризира ключовата роля на дерматолога в лечението и да улесни връзката с него.

Инициативата „Заедно сме в борбата срещу акнето“ е доказано резултатна, а каузатае винаги актуална като за 7-годишната ни история до момента безплатни прегледи за акне са получили над 13 000 пациенти.

Кампанията традиционно се подкрепя от Български фармацевтичен съюз, Българска асоциация на помощник-фармацевтите, Асоциация на студентите по фармация в България, АСМБ, Асоциация Родители и Българска Асоциация на естетичните дерматолози.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара