Акнето засяга 90% от тийнейджърите и е причина №1 за посещение при дерматолог.

заедно момиcheta

То е социално значим проблем, който освен кожни проявления, може да има и психологични последствия и да повлияе сериозно на начина, по който младите хора възприемат себе си и общуват с околните. Акнето не е просто естествен феномен, съпътстващ съзряването, и е важно да спрем да говорим за него, като явление, което ще премине от само себе си.

BIODERMA насочва общественото внимание върху този проблем, като стартира образователна кампания за грижата за кожа с акне, чиято цел е да обедини усилията на дерматолози, психолози, фармацевти, родители, тийнейджъри и медиите в борбата срещу акнето.

На 12 октомври ще се проведе национална кампания за безплатни прегледи на пациенти с акне, в която ще участват дерматолози от цялата страна.

С кампанията BIODERMA си поставя за цел да насърчи и популяризира културата на посещение при дерматолог, като важна стъпка в борбата срещу проблема.

Полезна информация за правилните грижите за акнеичната кожа, както и всичко за кампанията #ЗаедноСме в борбата срещу акнето можете да намерите на www.bioderma.bg

Facebook Twitter Google+

0 Коментара