Голямата награда „Фотограф на годината“ в първото издание на Voubs International Photography Awards 2016 отиде при българина Генчо Петков. Статуетката „Златен Voubs“ и премия от 5 000 евро бе връчена на тържествена церемония във VIVACOM Art Hall.

Петков надви силната конкуренцията на 592 участници от цял свят, за които гласуваха десетки хиляди потребители и престижно 9-членно международно жури.

Благодаря ви за това невероятно признание! Щастлив съм, че творбите ми бяха оценени така високо, както от журито, така и от потребителите на платформата“, каза той.

Генчо Петков е от Велико Търново. Преподавател е по дигитална фотография във ВТУ „Св.Св. Кирил и Методий“, артист на Световната федерация за фотографско изкуство (AFIAP) и съосновател на Асоциацията на рекламните фотографи в България. Негови творби са представяни в над 20 държави, между които Германия, Франция, Швейцария, Италия, САЩ, Мексико, Индия, Китай и Ливан.

След 8 месеца и 2 етапа на гласуване, бяха официално връчени наградите и на най-добрите кадри в отделните категории на конкурса. Първо място и 2000 евро в категорията „Снимки от България“ получи Веселин Атанасов с красив кадър на Ахтополския фар.

Първото място в категория „Мода“ отиде в Словакия при рекламния фотограф Мартин Кристинек. Призът в „Архитектура“ отиде при Сара Калдуел от Нова Зеландия.

Специално за церемонията от Бангладеш пристигна фотографът Танвер Хасан Рохан, който беше награден в категория Репортаж“. Румънецът Михай Пенгюс взе приз за за „вкусната“ творба „Сандвич с бекон“, а  португалката Сандра Вентура спечели в категория „Хора“.

Изложбата с най-добрите фотографии от шестте категории на Voubs International Photography Awards 2016 ще може да бъде видяна до 17 април във VIVACOM Art Hall.

 

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара