Невероятен финал на Киносезон 2016/17 на Кралската опера в Лондон. Изключителният Йонас Кауфман изпълнява ролята на Отело в едноименната драматична опера на Верди, преразказваща великата трагедия на Шекспир за ревност, измама и убийство.

Сезон 2016/17 на Кралската опера в Лондон, който Кино „Арена“ излъчва ексклузивно в София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Плевен и Смолян, представя изцяло новата постановка „Отело“, в чиято главна роля дебютира световноизвестният тенор Йонас Кауфман, а в ролята на Дездемона влиза сопраното Мария Агреста.

Прожекциите са на 26-ти юли от 19:00 часа, 29-ти юли от 18:00 часа и на 30-ти юли от 16:00 часа. Програмата по кина и градове се обявява на сайта на киното: http://www.kinoarena.com/bg/movie/otelo

Билети вече се продават на касите в кината „Арена“, както и директно през сайта. Всеки гост на прожекциите от сезона на Кралската опера в Лондон получава комплимент от кино „Арена“ – малка бутилка вино и шоколадови лакомства за пълно удоволствие от преживяването на класическите шедьоври от сцената на Ковънт Гардън.

Един от върховете в оперния репертоар, „Отело“ на Верди разкрива в цялото им великолепие възможностите както на Оркестъра на Кралската опера и Хорът на Кралската опера,  така и на солистите. Творбата включва прелестни дуети, емоционални арии и завладяващи хорове. Ненадминати остават любовният дует на Отело и Дездемона и сърцераздирателната “Песен на върбата“ на Дездемона. Диригент на този италиански шедьовър е Антонио Папано.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара