Журито в изданието на Sony World Photography Awards за 2018 отличи работата на петима български фотографи, като включи техни снимки във финалната селекция и в поощрителната топ 50 селекция най-добри снимки в света в раздел Любители на конкурса.

Nikolay Alexiev

Създаден от Световната фотографска организация /СФО/, конкурсът Sony World Photography Awards е най-всеобхватният конкурс за фотографи в света. В 11-тото издание участват рекорден брой от над 320,000 снимки на фотографи от над 200 държави и територии и това са едни от най-хубавите съвременни фотографии, заснети през изминалата година. Международната палитра от участници представя огромно разнообразие от изображения по жанр, стил и тема в четирите раздела на конкурса: Професионалисти, Любители, Младежи и Студенти.

Atanas Chulev

Във финалната селекция на Раздел Любители, която излъчва най-добрите снимки в десет категории, бе избран един български фотограф. Още четирима българи са включени в световния топ 50 (поощрителна селекция) сред десетте категории в раздела.

Veselin Atanasov

Оценявайки огромната палитра от творби, съдиите отличиха Веселин Атанасов от Казанлък (категория Пейзаж и Природа), който участва със зашеметяващ кадър на светлина, проникваща през високите дървета в Националния парк „Централен Балкан“.

Журито в конкурса Sony World Photography Awards също така избра и поощри работата на четирима български фотографи от раздел Любители и ги постави в топ 50 в техните категории: Стоян Васев, Архитектура, (Москва, Русия), Николай Алексиев, Пейзаж и Природа, (София), Атанас Чулев, Пейзаж и Природа, (София) и Георги Георгиев, Дива природа, (София)

Georgi Georgiev

Творбите на фотографите от финалната селекция и от поощрителната селекция ще бъдат представени в изложбата на конкурса Sony World Photography Awards 2018 в Лондон от 20 април до 6 май. Победителите от раздел Любители ще бъдат обявени на 20 март, а големият победител и победителите от раздел Професионалисти ще бъдат представени на 19 април 2018 г.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара