Изложбатата на рокзвездата Лени Кравиц FLASH ще бъде открита на 7 април във VIVACOM Art Hall. София е четвъртата спирка от турнето на FLASH, което започва в Лос Анжелис.

Изложбата може да бъде видяна в рамиките на месец април. Част от FLASH е изложбата Ascension на Матю Битън, фотограф, графичен дизайнер на музикални албуми, носител на Грами и личен фоторепортер на Лени Кравиц.

Leica - Flash by Lenny Kravitz Vernissage In Wetzlar

Прочут, обожаван, постоянно наблюдаван, обграден от фенове, репортери, папараци, всички оборудвани със смарт телефони, камери, микрофони и светкавици, Лени Кравиц насочва обектива към тези, които го следват навсякъде. Той обръща ловко фокуса и събитията, снима тези, които го снимат, така се ражда серията FLASH – черно-бели фотографии, запечатали всекидневието на звездата през нейните собствени очи, ярки образи, неочаквано хванати в клопката на собствените си действия.

“Превърнах нещо, което би могло да бъде страшно дразнещо, в нещо интересно, в предизвикателство” – казва за FLASH самият Лени Кравиц. “Интересно е, че същите тези хора, които ме преследват, за да ме снимат, са станали тема на изложбата ми. Чрез завъртане на обектива обратно към тях, аз косвено поглеждам към себе си и сюрреалистичния свят, в който живея, когато пътувам. Този, който някога е бил ловец, се превръща в плячка”, споделя Лени.

Той разказва, че когато бил още дете, често се случвало да си играе с „Лайка“-та на баща си, тогава кореспондент във Виетнам. Преди няколко години негов приятел фотограф му дава камерата си, за да снима. Тя се оказва модел на „Лайка“, която залива Кравиц със спомени за детството и баща му.

Leica - Flash by Lenny Kravitz Vernissage In WetzlarЛени Кравиц решава да излезе навън и да снима света около себе си – парадоксално обаче, светът около него също го снима!
„Вместо да се ядосвам, че не мога да се разхождам спокойно и да снимам, аз фотографирах каквото беше пред очите ми. Трябва да уловиш момента от твоя собствен живот, който стои пред теб. Затова започнах да снимам хората, които снимат мен, това се превърна в танц, в игра“, казва музикантът.

От компанията „Лайка“ се свързват със звездата и заедно създават лимитираната серия от 125 фотоапарата Leica M-P Correspondent. Дизайнът е дело на Кравиц и неговата компания Kravitz Design, като външният вид и името са вдъхновени от бащата на Лени и камерата, която ползва като военен кореспондент във Виетнам и която – в крайна сметка – той подарява на сина си, когато навършва 21 години.

Ascension ще покаже и фотографиите на дългогодишния приятел на музиканта Матю Битън. Фотографът застава от другата страна на обектива и ни представя интимни моменти от всекидневието на рокзвездата на сцената, на път и когато си почива. По този начин FLASH и Ascension се обединяват, за да представят гледните точки за живота на музиканта отвън и отвътре в един цялостен спектър.

Експозицията FLASH на Лени Кравиц дебютира през март миналата година в галерия Leica, Лос Анджелис. Изложбата в София се осъществява със съдействието на галерия OstLicht, Виена. Изложбите пристигат у нас благодарение на фондациите “Америка за България” и „Мусиз“, в партньорство с VIVACOM.

Събитието е шестата изложба от платформата „Майстори на фотографията“.

 

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара