Всяка майка трябва да знае особеностите на своето общуване с детето. Те могат да бъдат описани чрез зодиакалния знак на майката. Разбира се, че това дава само най-общите черти на поведението на майката, защото освен Слънце има и други планети, а има и изгряващ знак. Конкретно вашето поведение в ролята ви на майка може да се отличава от описанието, но все пак, прочетете го. Може би ще обърнете внимание на нещо, което по-рано не сте забелязали.

child-1245893_960_720

Слънцето на майката е в земен знак

Тези майки са много грижливи, на първо място в материално отношение. Децата са добре нахранени, облечени, обути, поддържани. Те даже прекалено покровителстват своите отрочета, което от своя страна лишава от самостоятелност децата със слаба индивидуалност, а тези със силна индивидуалност изразяват протест и желание по-скоро да избягат от дома.

Освен това майката Телец се стреми да привърже детето (по-често дъщерите отколкото синовете) към себе си и контролира неговия/нейния живот дори и след брака му/й. Телецът дава много емоции на детето си.

Майката Дева е много грижлива и готова да поддържа детето си цял живот, но тя изразява повече своите чувства с дела, а на хлапето често просто не му достигат ласки.

Майката Козирог е много организирана. Прекалено сериозното й отношение към правилния режим и реда у дома може да предизвика у детето чувство, че ограничават свободата му. Несъмнено това е базирано на уважението към личността на малкия човек.  Децата на Козирозите се развиват много бързо в интелектуален план, но и на тях, както и на потомците на Девите, не им достигат ласки. Сдържаността на Девите и Козирозите в проявата на любов е причина хлапетата по-бавно да се развиват в емоционално отношение.

Слънцето на майката е във воден знак

Емоционалната атмосфера в дома е прекалено интензивна. Децата на такива майки не изпитват недостиг на родителски емоции. Даже напротив – обект са на прекалено безпокойство и тревожност. Това често понижава устойчивостта на нервната им система. Под влияние на родителските чувства емоционалното развитие на децата е твърде интензивно.

Майката Рак е топла и любвеобвилна, но много сериозно се отнася към възпитанието на децата и тяхното образование. Затова те израстват много „семейни и одомашнени“. Ранното емоционално развитие, под влиянието на мамините чувства, създава по-рано в развитието проблеми в сърдечните дела.

Майката Скорпион постоянно създава на децата емоционален стрес. Тя е склонна да се намесва във всички ситуации в живота на детето, самата преживявайки ги много остро. Скорпионите искат постоянно да държат децата под свой контрол. При това, разбира се, ограничавайки самостоятелността на детето в емоционален план, майката Скорпион му оказва и много силна подкрепа.

Майката Риби не умее точно да прокара граница между себе си и децата. Тя усеща децата като продължение на самата себе си. Затова децата често са посветени в такива подробности от живота й, които им е рано да знаят. Това способства за по-ранното съзряване на детето в емоционален и сексуален план, но го лишава от добра етична опора.

Слънцето на майката е във въздушен знак

Тези майки построяват отношенията с децата като „с равни“, постепенно преминават от родителско към приятелско общуване. Това е много добро за социалното установяване на детето. Но на тези деца често им липсва родителския авторитет. Това в голяма степен се отнася за майките Близнаци и Везни.

Майката Близнаци леко общува със своите деца, но повърхностно. Затова децата рано престават да се обръщат за съвет към нея, даже и когато майката реално би могла да помогне. Но приятелските отношения с децата се съхраняват за цял живот.

Майката Везни е по-скоро приятелка за своето дете, отколкото майка. Това особено се отнася за дъщерите. Когато дъщерята поотрасне, те са като приятелки, а не като майка и дъщеря. Такова възпитание много помага на децата в техните бъдещи сърдечни и семейни отношения. Но ако майката е самотна, тя очаква от детето да запълни празнината на партньора, налагайки му своя емоционален живот. Ако имат бурен роман, майките Везни могат изобщо да забравят за своите деца.

Майката Водолей е най-авторитарната от всички въздушни знаци. Затова децата със силна индивидуалност израстват като бунтовници. Децата със слаба индивидуалност могат напълно да се подтиснат и за цял живот да останат привързани към майките. В по-голяма степен това се отнася за дъщерите. Синовете на майките Водолеи често стават „мъже под чехъл“.

Слънцето на майката е в огнен знак

В социално отношение техните деца израстват рано и са доста самостоятелни, доколкото по принцип им е предоставена повече свобода. Но и внимание им отделят по-малко. Децата не успяват да бъдат достатъчно деца, затова за в бъдеще не им достига емоционална устойчивост при добре развити волеви качества.

Майката Овен твърде рано започва да счита децата си за пораснали. Нейните деца израстват свободни и самостоятелни, но при тях детството е съкратено. На тях рано им се възлага отговорност за дома. Докато самата майка, без да забележи, организира живота в къщата, както й е по-удобно, без да взема предвид нуждите на децата. Затова децата имат отслабено чувство за дом, което занапред слага отпечатък на техния семеен живот.

Майката Лъв вижда себе си по-добре, отколкото децата си. Тя обича да говори за децата с приятелки, но отделя внимание основно на външната страна. Децата й изглеждат добре, красиво са облечени, но на техния вътрешен свят отделя недостатъчно внимание.

Майката Стрелец е по-внимателна към детето от Лъв и Овен, помага му в интелектуалното развитие. Но в емоционален план детето е оставено твърде рано само със себе си. Затова техният личен живот се построява „както дойде“.

Още статии от астроложката Мая Павлова – в личния й сайт. 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара