Здравейте!

Казвам се Светла Иванова и с радост приемам поканата да пиша за изданието, с което съм отраснала – легендата „Жената днес“.

Спомням си деня, в който открих купчина списания на село при баба ми. Тогава разбрах за нея повече, отколкото можех да си представя.

Беше лято, в което родителите ми ме бяха изпратили на село. Денят ми минаваше в игри на улицата, филии с лютеница и музика от старото радио.

„Разнообразията“, което ми предлагаше баба, и с тях изграждаше представата ми за всички баби, се състояха в това да й помагам да тъче на стана си, да ме учи да плета, да отглеждам цветя, да поливам и плевя в двора ни… Все занимания, които днешните деца рядко познават.

Един ден, докато си тършувам в мазето

попаднах на кашон със списания „Жената днес“.

Пред мен се откриха света на модата и стиховете на Станка Пенчева, както и други рецепти за щастие, които намирах на страниците му. Цяла вселена, за която тайничко копнеех, и се надявах един ден да бъде част от моето ежедневие.

От този момент започнах да си говоря с баба ми и за друго, освен компотите и селската градина, и да я опознавам – без престилка и басмяна рокля. Каквато е била на моята възраст сега, някъде към 1960-а година.

С всеки нов, увлекателен разказ все повече си я представих като онези жени от списанието, на които в младостта си бе подражавала – с обувки на висок ток, широки панталони, красиво стегнато тяло, червено червило, и куфар готов за приключения.

От едно такова нейно пътуване до Петербург, за което ми разказваше с вдъхновение се беше върнала с кукла с етикетче на ръката, с името – Светлана. Още пазя тази кукла подарък от баба за майка ми. И как да не я помня – винаги са ми казвали, че съм кръстена на нея.

По-късно открих, че първото ми име е било Станислава. Разбрах и че силната ми връзка с тази моя баба не е била кръвна, защото съм осиновена.

Но точно на нея сега ми се иска да разкажа как може да чуе и мен по радиото, да се погрижи за себе си с моите упражнения, и да прочете моите статии и съвети в любимото й списание, на което съм била няколко пъти на корицата.

Иска ми се да знае, че няма да забравя откъде съм тръгнала и кой е изградил вкуса ми към красивото и полезното, към грижата за другите, и за себе си.

А с вас, мои мили, бъдещи читатели ще съм щастлива да споделя всичко онова, което научих по пътя си, изпълнен с много вълнуващи приключения. Но за да бъде връзката ни взаимна, бих се радвала да ми пишете чрез всички посочени по-горе връзки в социалните мрежи по темите, които ви вълнуват.

Предлагам ви да си говорим на „ти“ и нека вие самите споделяте своя опит, вълнения и мнения за живота. На най-интересните писма (мейли) ще отговоря цитирайки целите или част от тях с ваше позволение.

Темите, които ме вълнуват и мога да ви бъда полезна са свързани с моето ежедневие:

  • Възпитание на деца;
  • Музика;
  • Йога и медитация.

Защо точно те ли?

Човек става добър в областта, на която посещава много време, а на всяка една от изброените насоки съм отдала над 10 години от живота си. Накратко:

  • Завършила съм „Предучилищна педагогика“ (в СУ). Майка съм на 3 (с гордост казвам) възпитани деца. Продължавам да работя в близък контакт с деца в детска градина, преподавайки йога. Написала съм 4 детски Вълшебни книжки, издала съм 3 албума с песнички за родители и деца за раздвижване и релаксации към тях. Имала съм късмета да бъда осиновена и после да намеря биологичните си родители.
  • С музиката ме свързва нещо повече от това да завърша „Поп и джаз пеене“ (в НБУ), както и да създам още 3 албума с поне 20 сингъла с видиоклипове към тях. Оказа се, че биологичният ми баща също е музикант с голям опит и признания.
  • На йога и медитация съм посветила над 30 години от живота си. Не можете да си представите колко много ме промени медитацията. За добро, разбира се.

Завърших различни курсове и обучения, за да се сертифицирам като преподавател – по ащанга йога, хатха, медитация, йога нидра, йога за бременни, за деца, йога за лице, въздушна йога, работа с тибетски пеещи купи, и много други продължаващи обучения.

През 2014-та година започнах да водя йога практики и медитации в най-големите студиа в София. През 2019-та развитието ми продължи като основах собствено студио и солни стаи – Salt&Art. Паралелно с това съм хоноруван преподавател по йога в Консерваторията. Гостувам и като мотивационен лектор. Имам свои предавания в двете здравни телевизии в България. Повече за моя опит и участия – може да научите в личния ми сайт: www.svetlaivanova.com

А сега ви желая приятно време в моята компания, но първо искам да ви благодаря за доверието и признателността през годините!

Човек няма как да постигне нещо, ако никой не вярва в него!

С обич,

Светла Иванова

Facebook Twitter Google+

0 Коментара