От авторката на „Списъкът“ – роман с над 1 милион продадени бройки в света, идва нов смразяващ трилър, спечелил одобрението на читатели и критици!„Апартаментът“ от Луси Фоли е история за сенките, които превръщат Париж от Град на светлините в сцена от страховит кошмар. Роман, който напомня, че всеки има тъмна страна и там се спотайват демоните на неговото минало, готови да нападнат.

Животът на Джес е изцяло извън релси. Останала без работа, пари и покрив над главата си, тя решава да обърне гръб на Лондон и да потърси временно убежище при единствения човек, на когото някога е можел да разчита – нейния полубрат Бен. Уговорката е той да я посрещне в апартамента си в Париж, но когато Джес пристига във френската столица, от него няма и следа.

С малко повече упорство

и изобретателност, тя успява да се настани в жилището, където планира да изчака, докато Бен се върне. Но всяка минута, прекарана вътре, ѝ нашепва, че е по-добре да бяга. Спират я купищата въпроси, които обсебват всяка нейна мисъл. Как Бен успява да си позволи толкова скъп апартамент, какво крият съседите му и къде е той сега?

Старата сграда се оказва гробище за дълбоко заровени тайни. Тук някой винаги гледа и когато един любопитен журналист реши да се разрови, всеки има мотив да извърши немислимото. В очите на Джес всеки е заподозрян. Наблюдателната портиерка, която знае повече, отколкото другите подозират. Чаровникът, който не е забравил какво се е случило през онова лято в колежанските му години. Срамежливата студентка, която умело крие своята разкрепостеност. Богаташката от пентхауса, впримчена в живот, от който копнее да избяга. Сред тях има неканен гост и те ще направят всичко, за да попречат на Джес да научи какво точно се е случило с Бен, задавал

твърде много въпроси като нея.

„Апартаментът“ от Луси Фоли привлича с мистериозен сюжет, готическа атмосфера и наелектрезиращо усещане. Зловещи разкрития и множество обрати правят историята непредсказуема и вълнуваща, а сянката на съмнението непрекъснато преследва читателите и провокира редица хипотези относно извършеното престъпление. „Апартаментът“ е третият роман на Луси Фоли и вторият, който излиза на български.  Макар да носи нейния характерен почерк, напомнящ модерна версия на книгите на Агата Кристи, той разширява писателския ѝ диапазон. Редуването на перспективи, наслояването на образите и манипулирането на  времепространството превръщат Луси Фоли от популярен автор на крими истории в майстор на трилъри и мистерии.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара