За декемврийския си брой през 2010 г. испанското издание на мъжкото списание GQ договаря руския модел Ирина Шейк да се снима в секси репортаж. За целта я завеждат в стара селска къща близо до Мадрид, а пресъздадената в черно-бяло идилия напомня на италианската долче вита с местен испански привкус. До този момент всички са доволни и щастливи от сътрудничеството си.

61117_007_123_164lo-horz

След публикуването на репортажа със заглавие на корицата „Най-красивото животно на света“, скандалът не закъснява, при това далеч не заради заглавието. Рускинята обвинява списанието, че са я „разсъблекли дигитално“ с фотошоп. Тя позирала по секси бельо, а на някои от снимките то липсва. От GQ отвърнаха, че тя прекрасно е знаела, че ще позира гола. А срещу евентуален съдебен иск обявиха готовност веднага да покажат оригиналните негативи. Неофициалната версия е, че Ирина, която никога не е била известна с голяма свенливост, се разсърдила на подзаглавието: „Искате ли да откриете гаджето на Кристиано Роналдо гола?“. Така от списанието решили да заобиколят нейната „забрана“ в репортажа изобщо да се споменава Роналдо, с когото тогава започва да излиза (двамата са заедно от 2010 до 2015г.).

vincent-peters_fashionproduction_6

© Personal by Vincent Peters, to be published by teNeues in September 2016, € 98, www.teneues.com, Perso Nudes, Trianon (France), 2015, Photo © 2016 Vincent Peters. All rights reserved.

73409_4

В крайна сметка скандалът перфектно попада в графа

 „безценна реклама за всички“.

В цялата история без вина се оказва известният моден фотограф Винсент Питърс. Освен, разбира се, че прави снимките. Любопитното в случая е, че в новата му книга Personal на издателство teNeues сред чувствените черно-бели снимки на модели и актриси една от най-пикантните е именно на „облечената“ само с високи токчета Ирина Шейк, правена в Испания през 2011 г. В книгата са включени още снимки на колежките й Изабели Фонтана и Линда Еванджелиста, както и на актрисите Пенелопе Крус и Ема Уотсън. Фотографът изцяло фокусира върху любимата си тема: жените. Повечето фотографии се публикуват за първи път.

73409_5

С не много технически ресурси Винсент Питърс създава образи, които приличат на изскочили от филм. И които са заредени с усещане за някакъв витаещ във въздуха съспенс. Всяка снимка събужда интерес какво ще се случи след това. Носталгичната „старомодност“ на снимките не е случайна.

73409_7

Фотографът снима със същата аналогова камера,

с която започва преди вече двадесет години. Роден в Бремен, Германия, в семейство на артисти, Винсент Питърс не си пада особено по ученето. В началото като асистент с фотография се занимава просто за да изкарва някакви пари. После заминава за Ню Йорк, а след това за Париж и Лондон. Днес той признава, че в онези години нерядко продавал в списанията снимки на приятелката си. Докато в един момент успява да направи големия си пробив в рекламния бизнес. Оттогава снима за първодивизионни брандове и списания. Днес той живее предимно на остров Ибиса и казва, че гледа на света като на детско игрище.

73409_6

Сред най-известните му фотосесии са тези с

Моника Белучи и Венсан Касел,

когато са още семейство. Както и с Белучи по време на втората й бременност.

73409_C

През 2014 г. излиза първата му книга The Light Between Us (отново издадена от teNeues). На корицата е актрисата Чарлийз Терон. Винсент Питърс си спомня, че договарянето за фотосесията било истински кошмар. Когато обаче се стигнало до снимки със самата Чарлийз, всичко минало чудесно. Той казва, че заради многобройните екипи зад звездите това разминаване между предварителните преговори и самите снимки е доста често срещано явление. Друга от неговите любимки, заради готовността й да влиза в различни роли, без да се притеснява дали ще изглежда непременно прекрасна, е моделът Летисия Каста.

9193_02.tif

Facebook Twitter Google+

0 Коментара