Колко статии на тема „красотата е вътрешно усещане“ сте прочели или само са минали през информационния поток на фийда ви? Жените много се притесняват да не се окажат грозни случайно. Колко от нас имат смелост да признаят кои части на лицето и тялото си не харесват и ги карат да се чувстват комплексирани… и понякога малко злобнички?

Та, мисълта ми е, че изобщо не става въпрос за вътрешна красота. Става въпрос за режим на здравословно хранене, дисциплина към грижа за кожата, косата и т.н., ревностно спазване на часовете в козметичното студио и абсолютно приемане, че природата ни е направила такива, каквито сме, заради гените, но и да ни научи на смирение пред несъразмерния нос.

В търсенето на половинка обаче, нещата изглеждат по различен начин.  Успокояваме се, че сме вътрешно красиви и той ще се влюби в нежното ни сърце, което се раздира на всеки романтичен филм, но знаем, че визията ще го впечатли. И че със сигурност ще разгледа профила ни в социалките, за да е сигурен, че вътрешната красота съответства на външната.

И тогава идва този шок – изглеждаме ли добре на снимките? Може и да ви се струва страшничко, но последната реплика, която чух по въпроса, беше: „Тя с тия селфита няма как да се омъжи“.

За това и беше неизбежно написването на този кратък съветник по правене на селфи. Или казано на български език: Make Selfies Like a PRO

Далече, далече

Разбира се, от само себе си е ясно, че е ключово дистанцирането на телефона от главата ви. Все пак не искате носът да изглежда голям, но за сметка на това акцентът да са малките ви очи. Определено трябва да има нужната дистанция между вас и камерата. Експериментирайте, протягайки ръце, за да намерите най- красивата си страна. Ако в началото ви е трудно – колкото и да ненавиждам тази джаджа – пробвайте със селфи стик. Определено ще получите пространството, от което се нуждаете за перфектния кадър.

Обстановката

Дори и да успеете да заснемете по-красивата си страна, понякога просто обстановката зад вас е пълен кошмар. Разхвърляна стая, странни минувачи и т.н. Топ препоръката на специалистите е да кропнете (изрежете) част от лицето си – така, че да остане само сиянието в лицето / погледа ви, но не и фона.

Разкажете история

Не се фокусирайте само в снимките на лицето. Добрата снимка струва хиляди думи, казват, затова напишете своя разказ с нея. Стъпки, ръце и любими предмети – те ще открехнат вратата към истинската ви същност. Тази, която се крие зад перфектното селфи ?.

Център-ляво

Всъщност това е едно от основните правила във фотографията, което естествено важи и за непрофесионалните самоснимки с телефон. Какво е то – не е задължително да сте обект, центриран точно в средата. Напротив. Поставете лицето си в горния ляв или десен ъгъл на снимката и ще оцените колко по-закачлив е резултатът. В противния случай е много вероятно да изглеждате като на снимката за личната си карта. Да, точно толкова нелепо.

Между другото позицията на раменете също е важна за перфектния кадър. Ако са изравнени (паралелни с камерата), завъртете ги леко на ляво или дясно и усетете разликата (както се казваше в една реклама).

Коя е най-красива на света?

Всеки има по-красива страна, независимо какво казва майка ви. Преди да снимате, поиграйте малко с камерата. Завъртете се вляво и вдясно, снимайте и преценете коя половина е вашата по-красива половина. Не се тревожете, че трябва да направите 5-6 кадъра, преди да изберете и запомните от коя страна да се снимате. Все пак времето, когато свършваше лентата, си отиде отдавна.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара