Прекарваме повече време с колегите, отколкото с близките. Изпитваме чувство на собственост към определени предмети и дори зони в офиса. Колкото повече отворени пространства ни предлагат интериорните дизайнери, толкова ние имаме нужда от наше собствено място; от въздух и неприкосновеност.

И тогава разчитаме на бюрото, на работната маса, да бъде наша крепост. Да отразява в някакъв смисъл не само стила ни, но и нас като личности.

От цветята, картичките, подарък от близки, до снимки на децата и лепящи се листчета. С други думи – творчески хаос. Нашият си творчески хаос.

Но закотвени на това бюро,

вперили поглед в екрана на монитора (пожелавам ви да е поне 27 инча) ние все пак искаме малко комфорт, в който да се чувстваме добре, да не ни изтръпват ръцете от неудобната мишка. Да е удобно да пишем.

Една от марките, която винаги се е стремила към

офис комфорта

на работещите зад бюро, е Logitech. Ако сте решили да ме линчувате за пристрастията ми към швейцарския бранд – давайте! Готова съм само по клавиатура да се аргументирам.

Защото, да, аз харесвам тази марка и това не е тайна за никого, който следи размислите ми по технологичните теми. Трябва да уважаваме напредъка и усилията на хората и компаниите да направят живота ни по-добър. Да ни предложат клавиатура със светещи бутони преди толкова много години; или соларна такава, за да се зарежда от слънчева енергия във времето, когато еко мисленето се опитваше да си проправи път в тъмните корпоративни етажи.

Това е компанията, която ни отърва от кабела.

Буквално! Толкова много години усилия да развие и промотира безжичната технология.

Вече в офис средите и отворените пространства могат да се радват на значително по-безшумна среда, благодарение на серията мишки Silent, които кликат толкова тихо, бих казала направо безшумно.

И ако тези иновации не са ви достатъчни да заобичате тази марка поне толкова, колкото аз – то нека ви представя най-новите попълнения в портфолиото на периферията им или новите офис звезди:

MX Master 3 и Master keys. Мишката е за тези, които наистина работят.

Уникален скрол – фин и прецизен като пърхането на крилете на колибри. Сравнението не е случайно, защото той „превърта“ 1000 реда за 1 секунда.

90% по-бърза от мишката, която ползвате сега, 87% по-прецизна и УЛТРА тиха. С други думи, това е идеалният офис (домашен) любимец.

Специалната форма предполага интуитивно движение и позиция на дланта, за да имате пълен контрол над работата си.

Швейцарците са добавили специално колелце за палеца, в случай че искате да управлявате още по-интуитивно работния си процес.

Не на последно място от Logitech са усъвършенствали софтуера си, за да може да програмирате бутоните си така, че да отговарят най-добре на индивидуалните ви изисквания.

Няма нужда да споменавам, че MX Master 3 е безжична и с едно зареждане работи над 70 часа. А се зарежда, разбира се, с Type -C кабел J.

И тъй като никоя мишка не трябва да бъде самотна, заедно с нея Logitech представиха и специалната си клавиатура за пишещи хора – MX Keys.

Обещавам ви, че докосването до бутоните ще ви накара да потръпвате от удоволствие. Възглавничките на пръстите ви буквално ще се слеят с естественото усещане при натиск.

Сигурна съм, че няма нужда да обяснявам за дизайна и външния вид на това офис бижу, защото те определено правят впечатление.  Отново се радваме на връзка без кабел  и Type-C зареждане J.

Какво повече му трябва на човек, освен да се отдаде на амбицията да бъда най-добър в работата си през иначе скучните сиви месеци, в които само бонусите от добре изпълнените проекти радват скованите ни от студ сърца.

Соня Славчева е специалист комуникации в WellDone.bg, която в свободното си време пише за технологии в своя блог Hitechride.com.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара