Историята на Кралицата на соул музиката Арета Франклин ще бъде разказана в третия сезон на поредицата „Геният”.  Актрисата Синтия Ериво ще се превъплъти в невероятната жена и певица. Поредицата от осем части, продуцирана от Браян Грейзър и Рон Хауърд, е с премиера по National Geographic през лятото на 2020 г.

Снимка: National Geographic/Richard DuCree

По този повод National Geographic и Fox 21 Television Studios споделиха първи кадър на отличената с „Тони“, „Еми“ и „Грами“ Синтия Ериво като Арета Франклин в „ГЕНИЯТ: АРЕТА“. Снимките на продукцията вече стартираха.

„През последните месеци се подготвях да вляза в ролята на Кралицата на соул музиката като слушах нейна музика, гледах нейни рядко споделяни интервюта и четях страхотни книги, писани за нея. Правех всичко това, за да уловя нейния дух и присъствие.“ – казва Ериво. – „За мен е чест да работя с един изключително талантлив и музикален екип. Заедно ще служим на Кралицата и ще създадем нещо специално.“

В продукцията участват още Кортни Б. Ванс („Народът срещу О Джей Симпсън: Американска криминална история“) в ролята на К.Л. Франклин, Дейвид Крос („Голиат“, „Развитие в застой“) като Джери Уекслър, Малкълм Барет („Пазители на времето“, „Preacher“) като Тед Уайт, Патрис Ковингтън („Пурпурен цвят“) като Ерма Франклин, Кимбърли Х. Грегъри („Заместник-директори“) в ролята на Рут Боуен, Ребека Наоми Джоунс („Болест от любов“) като Каролин Франклин и Санай Виктория („Black-ish“).

„ГЕНИЯТ: АРЕТА“

ГЕНИЯТ“ пресъздава чрез драматизация завладяващи истории на най-гениалните иноватори, разкрива изключителните им постижения, както и страстните им и сложни лични отношения и връзки. Третият сезон на антологичната поредица ще ви представи Арета Франклин – нейния музикален гений и несравнима кариера. Ще ви запознае и с неизмеримото въздействие и трайно влияние, което оказва тя върху музиката и културата по целия свят. Носителката на „Грами“ Франклин е била и брилянтна госпъл изпълнителка и борец за граждански права. Смятана е за една от най-великите певици за последните 50 години и в кариерата си е печелила безброй награди и признания.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара