Електронната търговия революционизира начина, по който работят фирмите, позволявайки лесен достъп до световните пазари. Като чужденец перспективата за провеждане на международна електронна търговия може да изглежда обезсърчителна, но с правилните знания и инструменти това може да бъде много печелившо начинание. В тази статия ще обсъдим някои хакове и трикове за успешно извършване на международна електронна търговия като чужденец.

8 съвета за извършване на международна електронна търговия като чужденец

Провеждайте пазарни проучвания

Преди да започнете да продавате в международен план, важно е да проучите целевия си пазар. Погледнете фактори като местния език, култура и законови изисквания. Тази информация може да ви помогне да приспособите своите маркетингови и търговски стратегии и да гарантирате, че вашият продукт или услуга са подходящи за местния пазар.

Изберете правилната платформа

Изборът на правилната платформа за електронна търговия е от решаващо значение за вашия успех. Потърсете платформа, която поддържа множество валути и езици и позволява лесна международна доставка и обработка на плащания. Някои популярни платформи за електронна търговия за международни продажби включват Shopify, Amazon и Magento.

Разберете международния транспорт

Доставката може да бъде голямо предизвикателство, когато става въпрос за международна електронна търговия. Ще трябва да разберете местните разпоредби, митническите изисквания и опциите за доставка за всяка държава, в която продавате. Помислете за партньорство с логистичен доставчик, който е специализиран в международното корабоплаване, тъй като те могат да ви помогнат да се ориентирате в сложността на трансграничната търговия.

Инсталирайте приложение за превод

Ако трябва да общувате с хора, които говорят различен език, приложението за превод може да ви спаси живота. Тези приложения могат да превеждат изговорени или писмени думи в реално време, което ви позволява да водите разговор с някой, който не говори вашия език. Най-популярното приложение за превод, което трябва да имате предвид, е Google Translate, което поддържа почти всички езици, които знаете. Потребителите на Huawei могат също да го получат от AppGallery или Gbox, ако не знаете как да инсталирам google translate на huawei.

Оптимизирайте вашия уебсайт за SEO

Оптимизацията за търсачки (SEO) е важен аспект на електронната търговия и може да ви помогне да достигнете до по-широка аудитория. Оптимизирайте уебсайта си за местните търсачки и се уверете, че описанията на продуктите и ключовите думи са съобразени с местния пазар. Помислете за работа с местен SEO експерт, който да ви помогне да се ориентирате в нюансите на местните търсачки.

Предлагайте множество опции за плащане

Предлагането на множество опции за плащане може да ви помогне да привлечете повече клиенти и да увеличите продажбите. Помислете за приемане на местни методи на плащане, като Alipay или WeChat Pay в Китай или Sofortüberweisung в Германия. Това може да ви помогне да изградите доверие с местните клиенти и да увеличите процента на реализация.

Осигурете отлично обслужване на клиентите

Обслужването на клиенти е от решаващо значение в електронната търговия, особено при международни продажби. Уверете се, че разполагате с екип за поддръжка, който може да обработва клиентски запитвания на местния език и да предоставя бързи и полезни отговори. Обмислете предлагането на местни телефонни номера за обслужване на клиенти или поддръжка чрез чат, тъй като това може да помогне за изграждането на доверие с вашите клиенти.

Изградете местни партньорства

Изграждането на местни партньорства може да ви помогне да установите силно присъствие на местния пазар. Потърсете местни дистрибутори или търговци на дребно, които могат да ви помогнат да достигнете до нови клиенти, и помислете за партньорство с местни влиятелни хора или блогъри, за да ви помогнат да популяризирате вашите продукти или услуги.

Заключителни думи

Провеждането на международна електронна търговия като чужденец може да бъде изключително печелившо начинание, но изисква внимателно планиране и изпълнение. За да успеете в международната електронна търговия, е важно да проведете проучване на пазара, да изберете правилната платформа, да разберете международните доставки, да осигурите отлично обслужване на клиентите, да изградите местни партньорства и т.н. Можете да използвате приложения за превод на вашия смартфон, за да улесните работата си. С тези стратегии можете успешно да разширите своя бизнес за електронна търговия на нови международни пазари.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара