Google News е популярен онлайн агрегатор на новини, който събира новини от различни източници по целия свят, за да предостави на потребителите си най-подходящите и актуални новини. С толкова много налично съдържание може да бъде непосилно да навигирате и да намерите новините, които ви интересуват. Освен това много потребители не знаят за функциите и възможностите, които Google News притежава. В тази статия ще обсъдим как да извлечете максимума от Google News, така че да можете да се наслаждавате и да се учите от този невероятен ресурс, за да сте в крак с местните и глобалните новини.

Google News

5 различни начина да използвате Google News

Настройване на персонализиран канал за новини

Един от най-добрите начини за максимално използване на Google Новини е чрез създаване на персонализирани емисии с новини. Тази функция позволява на потребителите да подготвят съдържание според интересите си. За да настроите това, влезте в акаунта си в Google и отворете началната страница на Google Новини.

След като сте там, щракнете върху бутона „Персонализиране“, който се появява от дясната страна на екрана. Изберете предпочитаните от вас източници на новини и теми и щракнете върху Запазване. След това Google News ще подбере истории, които отговарят на вашите интереси въз основа на вашата история на сърфиране, модели на търсене и местоположение. Този подход към използването на Google News предлага персонализирано изживяване, което е ефективно и лишено от неподходящо съдържание.

Използвайте функцията Newsstand

Google Newsstand е нова функция, която предлага по-персонализирано и интерактивно изживяване с новини. Предоставя персонализирано новинарско съдържание въз основа на вашата хронология на сърфиране и четене, както и истории, препоръчани от вашите контакти. Тази функция позволява на потребителите да създават нещо като „списание“, като избират теми, източници и публикации, които представляват интерес.

За да използвате тази функция, щракнете върху раздела „Павилион“ и прегледайте предложените теми, корици на списания и издатели. Всяко списание предлага уникални истории и анализи. Като щракнете върху бутона „следване“, вие получавате актуализации в реално време веднага щом бъде публикувано ново съдържание.

Новини, базирани на местоположение

Друго ключово предимство на Google News е, че предоставя новини, базирани на местоположение. Функцията „Местни новини“ позволява на потребителите да намерят истории, които се случват в техния град или град. Това е отличен инструмент за търсене на актуализации за местни събития или събития във вашия квартал.

За достъп до тази функция щракнете върху раздела „Местни новини“ в горната част на екрана. Можете да търсите по град, щат и пощенски код, за да получите най-новите истории от вашия район.

Запазване на статии в Google Новини

Запазването на статии в Google News е чудесен начин да следите любимите си теми. Можете да направите това, като кликнете върху бутона „Запазване“, намиращ се в долната част на статията. По-късно можете да получите достъп до вашите запазени статии, като щракнете върху бутона „Запазени“, намиращ се в горната част на страницата.

Създайте сигнали в Google Новини

Създаването на предупреждения в Google Новини е друга полезна функция. Можете да получавате сигнали за конкретни ключови думи, теми или дори за конкретно местоположение. Това означава, че веднага щом бъде публикувана новинарска статия по темата по ваш избор, вие ще получите предупреждение. За да настроите предупреждение, щракнете върху бутона „Сигнали“, разположен в горната част на страницата.

Заключение

Като цяло Google News е ключов ресурс, когато става въпрос за поддържане на крак с местните и глобалните новини. С правилния подход и използването на персонализирани и интерактивни функции, потребителите могат да останат пред кривата на новините. Настройването на персонализирана емисия, използването на функцията Newsstand и проучването на базирани на местоположение новини са само няколко начина да се възползвате максимално от платформата. Чрез използването на тези функции потребителите могат да бъдат по-добре информирани и да прекарват по-малко време в пресяване на неуместни истории. Така че следващия път, когато търсите последните новини, не забравяйте да увеличите максимално работата си с Google Новини. За потребители, които все още търсят как да инсталирам google news на huawei, можете да разгледате официалния уебсайт на марката, за да разрешите проблема си и да се насладите на това мощно приложение.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара