Тази година 14-ти февруари се пада в понеделник, което всъщност разкрива чудесна възможност за един по-дълъг уикенд, прекаран на романтично място с любимия човек и с чаша вино в ръка.

От туристическа агенция eSky споделят, че най-посещаваните градове за деня на любовта и виното са Париж, Венеция и Виена. От съвсем скоро обаче в класацията се появява и малко градче в близост до Братислава – Банска Щявница, където се намира първата в света „Банка на любовта“.

Разбира се огромен интерес у българите представлява и родният Велинград – спа столицата на Балканите. Голяма част от сънародниците ни решават да прекарат празника в някой от зимните ни курорти, като съчетаят празнуването и активната почивка. Ако се чудите колко би ви струвало пътуване за празника на любовта и виното в страната и чужбина, вижте какво разказват експертите по туризъм.

Париж

Световната столица на любовта няма как да не бъде предпочитана дестинация от всички романтици за 14-ти февруари. Вечерен круиз по р. Сена, чаша вино по залез слънце и гледка към Айфеловата кула от някое приятно местенце са само малка част от причините, поради които френската столица е посещавана за Св. Валентин от толкова много двойки. Интересното също е, че кратко пътешествие за 14-ти февруари до Париж през тази година изобщо няма да ви струва скъпо –  билетите започват от 40 евро за двете посоки, а нощувка в хотел**** можете да намерите на цени от 74 евро.

Велинград

От друга страна, родната спа столица на балканите – Велинград също представлява огромен интерес за влюбените, които ще предприемат пътуване за празника. Романтика, релакс и чист въздух в полите на Родопите определено биха се отразили добре на всеки, особено щом има повод за празнуване. Но колко ще ви струва това удоволствие? Нощувките в спа хотел **** във Велинград започват от 50 евро на вечер за двойна стая.

Банска Щявница

Градчето, близо до Братислава, от скоро се превърна  в едно от най-романтичните места не само в Словакия, но и в Европа. Причината е единствената в света „Банка на любовта“, където влюбени от цял свят идват, за да внесат депозит, с който да докажат своята привързаност един към друг. Градът се намира само на 2 часа от Братислава и по-малко на 3 часа от Виена.  Двупосочните билети до Виена започват само от 30 евро за двете посоки, а цените за нощувка в Банска Щявница започват от 40 евро за двойна стая на вечер.

Венеция

Един от най-романтичните градове в Италия, а и в Европа – Венеция представлява интерес както за българите, така и за пътуващите от други държави. Пътешествие до Венеция за празника на любовта би ви струвало само 30 евро в двете посоки. За пакет от полет+хотел обаче ще платите само 83 евро за 4 нощувки.

Зимни курорти

Зимните ни курорти са чудесна възможност за всички, които искат да съчетаят празника и активните занимания. Нощувка в любимия Банско ще ви излезе най-изгодно – цените за хотел ****  ще ви струва 45 евро. Ако решите, че искате да прекарате почивката си в Родопите, то нощувка в 4-звезден хотел в Пампрово ще ви струва малко по-скъпо – 75 евро на вечер. Тези, които решат да прекарат празника в най-големия ни зимен курорт, ще трябва да платят по 60 евро за нощувка в хотел ****.

Експертите по туризъм от eSky съветват всички, които са решили да пътуват за 14-ти февруари, да организират своето пътуване възможно най-скоро, тъй като самолетните билети и местата за настаняване на добри цени се изчерпват още през януари. 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара