Павлин Андреев е собственик на българската марка Andrews. Той е млад, красив, успял и… неженен. Има магистърска степен по мениджмънт и маркетинг от УНСС и успешно развива своята марка за облекло.

Посреща ни усмихнат в слънчевия си офис и още от самото начало разбираме що за човек е – доказан и амбициозен мъж. За Павлин работата е много важна и интересна част от ежедневието му. Затова няма как да не заинтригува и нас…

„Andrews се появи съвсем логично на пазара – започна като семеен бизнес и продължава да е такава. Аз отговарям за мъжката мода, брат ми – за женската линия, а майка ми за цеха. Първоначално имахме магазин, в който продавахме на едро различни български марки. После направихме собствен бранд и започнахме да го продаваме наред с дру-гите – докато един ден не решихме да отворим магазин само с нашите дрехи и да развиваме постепенно марката.

Естествено, това не беше ни как лесно, нужно беше много постоянство. Работили сме както с български, така и с турски и италиански дизайнери. Турската индустрия е много развита в това отношение и неведнъж сме наемали техни консултанти за работата ни.” Може би си мислите, че Павлин е доволен от постигнатото? Нищо подобно. Твърди, че още не е достигнал нивото, което иска, а амбициите му са големи. И тъй като работата му е свързана с модата, опира ме до баналния въпрос „Умее ли да се облича българският мъж?” Павлин се усмихва и след кратко мълчание отговаря: „Започва лека-полека.Дълго време българският мъж не познаваше други цветове освен черното, сивото и синьото. В редки случаи кафяво или зелено. Сега нещата се поразчупиха. Ние бяхме една от първите марки, пуснали по-ярки цветове, които в на чалото не бяха приети добре. Вече не е така. Има български мъже, които се обличат наистина егантно и с вкус.”

Павлин се шегува с приятелите си, че ходи често с хубави костюми, защото така му излиза най-евтино. Стилът, който най- му приляга, е спортно-елегантният. Съветва: „Важното е един мъж (а защо не и жена) да има винаги подготвени сетове в гардероба си. Това са комбинации от дрехи, които седят добре една с друга, съчетани стилово и цветово. Така във всеки един момент можеш да грабнеш някоя от тях и винаги ще из глеждаш добре – вместо да се чудиш коя риза с кое сако да сложиш, или кои дънки с кой пуловер. Спестява и време.”

След дългите разговори за работа и дрехи няма как да не засегнем и най-пикантната тема за жените и любовта в живота му. Павлин харесва нтелигентните жени, тези, с които можеш да говориш за всичко, далеч от баналните и елементарни разговори. Но освен на акъла (като всеки мъж), държи и на външния вид. Една жена трябва да изглежда добре и да се поддържа. Според Павлин българските жени харесват (колкото и да не искат да си го признаят) ориенталски тип мъже – с твърда ръка и силен характер, но с нежно отношение към половинката си. Напук на твърдението, че жените предпочитат заможни мъже, според него жената тук не слага на първо място пари те, тя търси сигурност – дотолкова, че да може да отгледа семейство и деца. „Това е нормално. Не смятам, че жените в България са меркантилни”, добавя.

Павлин се е влюбвал, вярва в любовта от пръв поглед, но в момента сърцето му е свободно. Мислил е за брак и когато намери подходящата жена, това ще се случи. „Вярвам и ценя семейните ценности. Перфектният брак е между хора с еднаква ценностна система, които гледат по сходен начин на живота и вървят в една посока.” Най-ценните мъжки качества за него са отговорността, сериозността в начинанията и добронамереността. „Добротата е качество, което липсва у хората напоследък. А не бива да го забравяме.”

ЛЕКСИКОН

1. Моята песен… някоя на Шон Пол.

2. Идеалният флирт е… спонтанна реакция.

3. Обичам да… спортувам.

4. Страхувам се от… старостта.

5. Добрата новина е, че… продължавам напред.

6. Ако можех да живея във филм, той щеше да е… „Аферата Томас Краун”.

7. Зависим съм от… работата си.

8. В джоба си винаги имам… пари и телефон.

9. Мечтая да… стана по-добър.

10. Мразя… негативизма.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара