Погледнете там! На какво ви прилича онова създание, което говори по телефона? На зареден детонатор или на горящ факел? На пърхаща птица, динамит или Супермен? Всъщност това е мъж Овен, който ще ви засипе със силни усещания, особено ако сте търсач на такива. Скуката ще избяга далеч от вас.

fire-1534969_960_720

Но ако мечтаете за спокоен пристан и безметежно щастие, явно сте сбъркали адреса. За миг Овенът може да ви задуши с пламенната си страст, а след това изведнъж да стане леденостуден като полярна мечка. Посмейте само да го обидите или да изгубите интереса му, и сърдечната, импулсивна марсова натура мигом ще се вледени. Ако искате да промените нещата, трябва да започнете от самото начало.

Мъжът Овен е пълен с творческа енергия и идеи.

Уморително е да вървите по стъпките му, защото на всичкото отгоре той не обича да хвърля поглед назад и стремглаво задминава по пътя си всичко живо. Ако искате да сте в неговата орбита, направете усилие и го следвайте поне умствено. Той ще ви се отблагодари с радостна усмивка. Хлапашкият вид и държанието му са просто прелестни. Но внимание! Тази хлапащина прониква така дълбоко в емоционалния му живот и мислене, че го обсебва чак докато порасне, което не става рано в неговия живот. Овенът е смел и самоуверен. Флегматичните хора го дразнят. Може да бъде безкрайно щедър и с лека ръка да раздава на непознати времето, парите, симпатиите и вещите си. Но може да бъде и придирчив, заядлив, нетолерантен, когато желанията му не се изпълняват начаса или когато е в обкръжението на мрачни хора.

Що се отнася до любовта, той се хвърля във всяка връзка с твърдото убеждение, че

това е най-истинската любов на света

(е, може би след тази на Ромео и Жулиета). Когато нещата между двамата не потръгнат, Овенът събира счупените късчета и се мъчи да залепи отново изгубената си обич. Ако станалото е непоправимо, той започва отначало, намира нова Жулиета и историята се повтаря.

horoscope-639126_960_720

Независимо колко сърдечни грешки е допуснал, Овенът е уверен, че неговата истинска любима е не по-далеч от следващата му мечта. Като изключим Скорпиона, никоя жена не би могла да мечтае за

по-страстен мъж от Овена.

Може да се влюбите в някой на пръв поглед по-кротък представител на зодията. Не се оставяйте в плен на това заблуждение. Всеки Овен се управлява от Марс. Ако бихте могли да проникнете в дебелата му глава, щяхте да видите как мозъкът му прави двеста оборота в секунда. Освен това се допитайте до бившите му приятелки. Те ще ви отвърнат със смях: „Той е срамежлив и плах? Вие говорите за някой друг!“ Не след дълго картината започва да се прояснява. Зад паравана на привидното и кротко спокойствие се крие пламенно сърце, упорство и предприемчивост. Така че няма нищо страшно да се влюбите в един типичен Овен, който изразява въодушевлението си от всичко – от пържените ви картофи до романтичните разходки в лунните нощи. Когато наистина е влюбен, няма по-предан от Овена. Неговата честност и идеализъм са гарант, че няма да ви измами. Развратът или пък дребните флиртове не са за него.

Той търси любов като в приказките,

а там няма лековато отношение към любовта и секса. Всички други момичета са били преди вас. Познавам един Овен, който обясняваше често на любимата си: „Това беше преди да те има теб.“ Но ако не подхранвате непрестанно неговите илюзии и не превърнете любовта си в приказка, Овенът може и да погледне встрани. Та той изпитва такава силна потребност от любов! В мига, в който допуснете връзката ви да изгуби романтичния си привкус, той ще започне да кръшка. В случай, че не сте съвсем наясно какво е романтичен привкус, запомнете: Овенът не обича нощем да се пренася в страната на приказките с жена, която си лекува кашлицата, като си е намазала гърдите с мас. Нито пък обича пред него да се лакирате, избелвате, боядисвате или да се мотаете с ролки на главата.

Когато е край вас, се парфюмирайте,

а когато го няма, може да бъбрите с майка си по телефона. Той иска да се вживее в ролята на Прекрасния принц. А това няма да стане, ако хъркате или се мръщите недоволно, когато ви буди с целувка. Та нима Спящата красавица би постъпила така? Постарайте се сутрин да изглеждате свежа, да му показвате възхищението си и да му хвърляте замечтани погледи. Ако пренебрегнете романтиката, мъжът Овен в първия момент ще бъде съкрушен. После ще се ядоса и

ще тръгне да търси принцеса, която не хърка

и не се държи отвратително. В случая той не постъпва подло. Вие сте тази, която е нарушила очарованието на приказката. Повярвал е, че сте сладкопойна чучулига, а изведнъж разбира, че сте креслива сврака. Затова всеки път, когато докосне ръката ви, неприятната изненада го изтръгва от божествения му свят, в който пеят ангели. Какви ти ангели, щом му крещите, че две вечери подред си идва след полунощ! (Което, естествено, той е направил, но коя сте вие, че ще му държите сметка?) Бракът не е затвор и вие не сте му пазач – така смята. И тъй, мъжът Овен не е измамник.

Преди да започне нова връзка, той вече е приключил окончателно със старата. За него е малко вероятно да принадлежи едновременно на две жени (освен ако няма асцендент Близнаци или Венера в рождения си хороскоп).

Това би било в разрез с неговата представа за истинска и вечна любов. От вас се иска само да го задържите в страната на приказките. Научете се да гледате замечтано, когато се събуждате, постарайте се да не бъдете никога скучна, пасивна или прекалено стеснителна. Тогава той ще пренебрегне всяка друга и с радост ще стои при вас. За да не го изгубите, трябва да сте съчетание от

Грейс Кели, Урсула Андерс, Мари Дреслер, мадам Кюри и кралица Виктория.

Нито една принцеса не се покрива с образа на неговия идеал. Няма да ви бъде лесно да го убедите, че превъзхождате всички жени, но ако успеете, той ще ви е предан докрай. Тогава не се притеснявайте за бъдещето. Вълшебният ключ за сърцето му е във ваши ръце. Заключете го.

mouflon-1605586_960_720

Ако мислите да го разигравате с флиртове, по-добре се откажете. Първото ви прегрешение навярно ще бъде и последно. Само заради фамилиарен поглед към друг мъж може да загубите Овена, какво ли остава за истинска изневяра. Тъй като иска да бъде пръв във всичко, това естествено включва и първото и единствено място в сърцето ви.

Той е прекалено властен и ревнив.

В това отношение само Лъвът го превъзхожда. На всичко отгоре никога няма да ви вярва сляпо, както очаква да направите вие. Налага се просто да се примирите, че оживените му разговори с други жени за него са израз на самата невинност, тъй като той трябва да има лична свобода. Овенът е бунтар по природа. Не зачита никого и се мисли за по-умен от всички. Изтъквайки неблагоразумно своето превъзходство, има опасност да оплете нещата, защото повечето хора няма да го разберат.

Поради вродената си потребност да ръководи и нежеланието да следва друг често пъти получава уроци от по-силните. Тогава душата му ще бъде накърнена и той ще потърси утеха при вас. А вие ще разберете, че под агресивната му самоуверена външност се крие комплекс за малоценност. Но Овенът е готов по-скоро да умре, отколкото да си го признае. В такъв момент не допускайте грешката да съдите безпристрастно или не дай си боже да защитите неговия противник.

Постарайте се да обичате това, което той обича,

и да мразите онова, което той мрази, защото човекът, управляван от Марс, изисква същата дълбока и предана вярност в любовта и приятелството, на каквито самият той е способен. Ако не разберете това, по-добре си намерете друг мъж.

Овенът не е лукав и не се прикрива. Веднага! ще разберете кога е престанал да ви обича. Ще ви го каже откровено, със студенина и досада. По-добрият вариант е да избухне в яростен гняв, защото това показва, че ядът е мимолетен и любовта може да бъде спасена. Затова се страхувайте повече от ледената му студенина, отколкото от огнената му стихия.

И към любовта, и към работата Овенът пристъпва директно. След като ви е обикнал, няма да губи и секунда. Но не забравяйте, че той трябва да го осъзнае пръв. Не му звънете по телефона и не го преследвайте. Най-бързият начин да го изгубите е да направите първата крачка. Той трябва да я направи. Попречите ли му, интересът към вас ще секне. Когато ви се обясни обаче, не бъдете прекалено хладна и безразлична. Има опасност да потърси другаде внимание. Изобщо любовта с Овена прилича на ходене по въже, а вие трябва да бъдете акробатка. Не тичайте подире му, но и не бягайте от него.

Вържете си синьо мънисто, носете четирилистна детелина и си наричайте желания при всяка падаща звезда.

Това ще ви отведе до целта. Хубавото на Овена е, че той пръв ще се извини след спречкване и пръв ще дойде, ако имате нужда от него. Когато сте болна или нещастна, ще бъде неуморно до вас. Щедро ще харчи пари за прищевките ви, ще ви обсипва с комплименти (само не забравяйте и вие да му отвръщате с тях). Въпреки че понякога се държи началнически и кипва за дреболии, много рядко не се сдобрява още същия ден. Но ако е преуморен или обсебен от нова идея, не се сърдете и не настоявайте за обичта и вниманието му. Той иска да изпълва вашия свят, но за разлика от другите мъже ще ви въведе в своя само ако сте негов равностоен партньор. А ето и изискванията на Овена към вас, неговата избраница: Да бъдете много женствена и същевременно по момчешки палава. Да бъдете независима и в същото време да стоите на няколко крачки зад него. Да го хвалите и да му бъдете предана, но не и покорна робиня.

Още ли сте тук? Браво! Значи сте смело момиче.

Не съм свършила. Когато е наранен, Овенът може да ви наговори жестоки и язвителни неща, които изобщо не мисли. Ако не го разбирате, това ще ви смаже. После пък иска да му простите и също като него веднага да забравите случилото се. Иска да харесвате всички негови приятели, докато той може да има резерви към вашите! Нали искахте мъж и не побягнахте? Тогава вашата любов може да стане достойна за възхищение.

След сватбата Овенът или ще стане господар на дома, или ще го напусне. Няма да търпи забележки особено за това как харчи парите си. Нали си ги изкарва? Нали са негови? (Не е важно, че понякога притежателното местоимение се разтяга и включва и вашите пари.) Овенът може да не се справя твърде добре със семейния бюджет (изразявам се така тактично само от любезност), но вие не се нагьрбвайте с тази работа дори да сте имали шестица по математика в гимназията. Не му давайте да разбере,

че не вярвате във финансовия му гений.

Оставете го да държи семейната каса. Ако е типичен Овен, ще бъде щедър и ще ви купува всичко, от което имате нужда. Той може да бъде егоист, но не е скъперник. Може често да сменя служби, но няма да ви остави да гладувате. Ще намери начин парите да се вливат в дома ви, макар веднага пак да изтичат навън. Ето защо няма да е зле да спестявате тайно по нещичко и когато е най-закъсал, да го изненадате. (Това няма да ви се налага само ако той има Луна в Козирог или Рак.)

За децата си Овенът е предан, сърдечен, забавен – с една дума, прекрасен баща. Но след време започва да проявява деспотизъм и да им се меси в избора на професия, забравяйки, че и на младите е нужна по-голяма независимост. Все пак оставете го да играе бащината си роля, не му пречете да води дъщеря си в ресторант или да обсъжда със сина си бейзбола и момичетата. Той не бива в никакъв случай дори да допуска, че децата са по-важни за вас от него самия. Ако сте решили да работите и след като се омъжите, вероятно вашият съпруг Овен няма да има нищо против, стига, разбира се, да не го засенчите професионално. Той трябва да бъде по-добрият, защото иначе животът му губи смисъл. Поддържайте мъжкото му самолюбие, но не се обезличавайте около него. Живо се интересувайте от работата и плановете му. Един Овен по-лесно ще прости набързо приготвените сандвичи за вечеря,

отколкото безразличието към идеите му.

Не се опитвайте да го командвате, както и не се оставяйте той да прави това. Съпругът Овен няма да е очарован от жена, която всяка вечер си намира работа навън – било с приятелки, било по курсове. Но още по-малко ще се примири със съпруга, която не мърда от къщи и непрекъснато плете пуловери или шие гоблени. Трябва да сте някъде по средата. Ако успеете, след години ще бъдете единствената белокоса Жулиета, чийто съпруг все още я носи на ръце дори на златната им сватба. За една романтичка това е истинско предизвикателство. А вие, то се знае, сте такава – в противен случай не бихте се влюбили в мъж Овен.

От „Слънчевите знаци“ на Линда Гудман 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара