Често ми казват “Аз не съм достатъчно напреднал, аз съм вече стара,  при мен нещата не се случват, еди-кой-си е много повече от мен, пък аз не разбирам, аз не мога, аз съм едва в началото и съм неук, неумел, несъвършен, не съм достатъчно…”

Всеки от вас, всеки от нас, мили мои – всеки е точно толкова просветлен, духовен, възвисен, знаещ, можещ, надарен, талантлив и упълномощен, както другите. ВСЕКИ. Няма нито един, който да е нещо по-малко, или повече от другия. Не сравнявайте вашата сила с тази на някой друг и не се оставяйте да ви завладява мисъл, че сте по-малки, по-неумели, по-мънички и несъвършени в сравнение с някой друг. Това, което го носи другия няма как да бъде същото при вас. Но и вашите уникални таланти, способности и начина по който носите Светлината не могат да са същите както при онзи, уж много надарения (във вашите очи) човек. Потънете в сърцето си, призовете Водачите си, вижте се в цялата прелест и Светлина, от която сте изградени.

Позволете си да встъпите в силата си,

вижте съвършенството си. Приемете го, опознайте го, обикнете го. Всеки един от вас, четящ този текст е толкова уникално, толкова съвършено, красиво, талантливо и напреднало същество, че всяка моя клетка трепти от любов и изумление, от истинска възхита, спираща дъха. Позволете си да го видите и вие. Стига сте гледали извън вас и сте се уповавали на нечия чужда сила. Спрете да отдавата своята сила, а я приветствайте, оценете, благодарете и се вижте със същите очи, с които гледате “Водача” пред вас.

Във всеки от вас дреме огромна мощ,

творчески потенциал който копнее да се разгърне! И ако още изпитвате съмнения, сега е време да ги надсочите. ТИ СИ ВАЖЕН! Не подценявай силата си, волята си, вложеното в теб златно Божествено зрънце, създадено от светлина, пропито с любов, с вродената сила да твори и да раздава добро.

Да, знам, че често е доста трудно да се видиш от тази гледна точка. Особено когато всичко което виждаш, е колко си несъвършен, физически отблъскващ, свит, неумел, смотан даже, как не се справяш като онзи другия който блести! Но

това са илюзорни филтри,

с които егото е изкуствено напомпано, които замъгляват погледа. Филтри, създадени от отровните убеждения загнездили се в подсъзнанието. Филтри създадени с годините чрез оценката, думите, отношението на другите към нас. Много е трудно дори да открием тези подсъзнателни саботьори, защото те са добре замаскирани в суперкомпютъра – нашето подсъзнание. Но има начини и техники, тези саботьори да бъдат идентифицирани и препрограмирани. Ето ТУК  правим точно това!

Толкова много се стремим да догоним “онзи другия, който е по-добър от мен”, че дори в духовните практики сме станали прекомерно сериозни. И сме забравили играта. Именно играта в която сме съвсем открити, непресторени, чисти и естествено отворени към есенцията на живота.

Да бъдем деца,

да открием детското в себе си. Я си помислете – има ли макар едно мъничко дете, което да се съмнява в силата си, да си мисли, че някое от приятелчетата е нещо по-специално, по-могъщо и възвишено от него? Когато играта кипи, остават само смеха, радостта и съ-преживяването. А там всички са равни. Само ролите са различни, до следващата игра, където се сменят. Точно тези сред нас, които дават най-малко признаци за “възвишеност” ще вземат да се окажат сред най-просветлените.

Нека бъдем осъзнати дори в най-дребния жест, случка, разменени думи, хрумване, въпрос… Защото винаги, във всеки един момент нещо се случва.

И винаги се случва за добро.

Хайде да наблюдаваме какво се случва и да играем играта с удоволствие и ясното разбиране, че всеки от нас е толкова съвършен и уникален в целостта си, че няма начин да бъде сравнен с друг. И всеки от нас е надарен с нещо негово си, притежава неговата си неповторима блестяща скъпоценност, която не може да бъде нещо повече или по-малко, сравнена с другите, защото всяко бисерче пасва на точното си място в цялата бисерна огърлица, в безкрайната спирала на еволюцията. Прекланям се пред светлината на всяко едно човешко (звездно) същество, благодаря ви и ви обичам!

Няма да спра да го повтарям – всички вие, всички ние сте/сме невероятни, могъщи, божествени същества, с огромна светлинна мощ! Няма нито един сред нас, който да е по-малък, или по-голям от другите! Няма гурута, няма богоизбрани водачи –

всички сме равни в силата и възможностите си.

Единственото, което трябва да направим е да приемем и осъзнаем собствената си сила, да пуснем свелината си силно, така че да пропука пашкула, който ни е стягал толкова време – да встъпим в силата си, която се таи вътре в нас и да оставим Божествената ни същност да разцъфти в цялата си красота, краски и светлина!

Когато отново и отново някой от вас се пробуди и сам осъзнае собствената си красота и величие, когато застане в центъра си, когато поредният човек ми каже “Щом развържа някое възелче и пред мен се открива нов хоризонт. Изключително вълнуващо е! Прекрасно приключение! ” – тогава сърцето ми пее, душата ми празнува и единственото, което ми остава е да се преклоня в любов пред светлината на поредното пробудило се същество!

Нашата задача е да се синхронизираме едни с други, да се радваме на всяко ново пробудено звездно семенце и да се свързваме чрез сърцата си.

Всеки е важен, всеки е значим и когато повярва и отключи силата в себе си, окуражава и другите около него също да заблестят. Заедно променяме себе си и света. Какво чудо сме само.  

От сайта на Мартина Иванова Свой избор

Facebook Twitter Google+

0 Коментара