Учениците от 1 до 4 клас се завръщат в училище от 12 април. При останалите класове присъственото обучение ще е частично, по график, както първо в клас се връщат 7, 8 и 10 клас за период от две седмици. Това обяви просветният министър Красимир Вълчев.

„От 26 април, ако ситуацията позволява, съответно 5, 9 и 12 се връщат в класните стаи. 12 клас традиционно приключват по-рано, затова трябва да се върнат от 26 април“, каза Вълчев. На 6-ти и 11 клас се пада връщане чак на 17 май.

Според министъра ваксините имат ефект и благодарение на тях има шанс за възстановяване на учебния процес в края на тази учебна година. „500 са учителите и персонал, заразени с COVID-19, много по-малко от ноември и декември, когато имаше пикови стойности“, каза Вълчев.

„Правим с министър Ангелов допълнително списъци за още желаещи учители да се заразят. Ние сме от тези 20% държави, които са извели учителите като приоритетна група във ваксинационния план, за да върнем присъствения процес, докато нещата се нормализират“, допълни той.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара