На 4-ти април, планетата на комуникациите Меркурий навлезе в знак Овен и ще остане в неговото царство до 19-ти април.

През последния месец, Меркурий мързеливо и релаксиращо пребиваваше в знак Риби, подкрепен от силна интуиция, дълбоки емоции, мисли и анализи. Гостуването му тук изрови стари чувства, които сме смятали за дълбоко замразени и пакетирани дълбоко в душата ни. Извади спомени, усещания и мисли, които всеки имаше право да реставрира разумно и мъдро в настоящето.

Сега пълен с енергия и желания за действие, Меркурий се отправя по нов път в знак Овен, носещ сигурност, увереност и желания за изява. В знак Овен Меркурий ще премине по-бързо от обичайното си пребиваване от един месец през знак. Мм, да! Тук е горещо, а природата на знак Овен изисква хъс, активност, действие, темпо и адреналин.

Будният младеж го очаква активна работа.

Новата позиция на Меркурий ще внесе видимо и осезаемо раздвижване във всички сфери свързани с комуникацията, преноса на информация, контактите и ученето. Възможно е да получите обаждания от дълго чакани хора и места. Очаквайте неочаквани контакти, запознанства, срещи и форми на общуване. Ще се раздвижат плановете ни и ще се появят нови възможности. Меркурий в Овен ще ни активира да търсим информация и начини да продължим отношенията си в личен и професионален план.

Сайтът на астролог Венета Матева

В периода на Меркурий в Овен –

бъдете внимателни в общуването,

като се стремите да не обиждате и наранявате никой. Не взимайте прибързани решения и не споделяйте плановете си. Бъдете внимателни при шофиране и колоездене. Има вероятност да натискаме педала на газта повече от необходимото, защото ще търсим адреналин и скорост, която няма да ни донесе необходимите резултати. Лесно е да говоря за баланс, но все пак е необходимо да обърна внимание на факта, че той е жизнено важен за всички нас. Бързайте бавно и се опитайте да обмисляте всеки предстоящ разговор и среща предварително. Напрегнатият аспект с Плутон ще изискат точно това от нас. Подкрепящият аспект на Меркурий и Марс ще ни кара, сякаш изостанали със задачите си, да гоним сроковете на всяка цена. Подкрепящият аспект на Меркурий със Сатурн и Юпитер ще ни дава нужната информация и идеи, но не забравяйте, че

за важните, големи и хубави неща трябва време.

Дайте го на себе си и на другите и си позволете повече разбиране и увереност в собствените сили и възможности.

Използвайте потенциала на Меркурий в Овен градивно, мъдро и даряващо на себе си и другите единствено щастие и комфорт.

Лекота и лично удовлетворение най-много ще имат представителите на огнените знаци – Овен, Лъв и Стрелец. Те трябва да запретнат ръкави и да се захванат с делата си. Действайте мотивирано, уверено и структурирайте задачите си по приоритет. Не разпилявайте силите си в много дейности, а отделете внимание на най-важните. Бъдете внимателни в общуването и ценете чуждото мнение.

Водолеите и Близнаците могат да очакват раздвижване в делата и плановете. И на двата знака, Меркурий ще донесе полезна информация, реализирани срещи и успешни разговори. Близнаците трябва да фокусират вниманието си в най-важното за тях. Информацията, която получават ще им даде посока къде да събират плодовете от труда си и в какво да вложат усилия. Водолеите са изправени пред нови и може би трудни решения. Тях съветвам да не се отказват и да продължат да следват пътя си уверено и търпеливо.

Няма причина за безпокойство!

Везните, Раците и Козирозите съветвам да бъдат предпазливи в преговори. Времето е подходящо за оттегляне от важни ангажименти и позволяване на повече почивка. Отделете внимание да започнати дела и се погрижете за себе си.

За Телците е хубав период да направят планове и да започват дълго отлагани дела. Възможно е да изпитвате повече скука, отколкото ви се иска, но вижте в нея спокойствие и време, което ви се дава за важните неща, които предстоят след 20 дни.

Скорпионите ще се радват на късмет и реализирани планове, ако изберат да погледнат положително на случващото се. Предполагам в последно време се налага да правите промени и взимате решения, които може подлагате на съмнения като правилни. В момента се намирате в преход и е съвсем разбираемо да се чувствате изгубени между очаквания и реализирани планове.

Дайте на времето да ви даде отговори

и не позволявайте на въображението ви да ги съчинява. Правете каквото трябва. Не спирайте! Ако трябва намалете темпото, но се движете и само така ще стигнете до там, където искате.

Девите и Рибите ще се радват на спокойствие и хармония в личен и професионален план. Меркурий няма да обърка плановете ви, но Марс може да забави резултатите от делата ви. Ако нещо пропада, бедете сигурни, че то не трябва да се случи. Не губете време във самосъжаление и дребнавост, а се радвайте на новите възможности, които ви се предлагат.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара