В последните години хората все по-често задават въпроси за ретроградните планети. Как тези планети влияят върху живота им, какво да правят, в кои действия да бъдат внимателни и много други. Отговорът не е еднозначен, за всеки, разбира се, най-важен е личният хороскоп. Всичко започва от него.

horЗа една планета се казва, че е ретроградна, когато забавя своето движение, спира и започва да се връща назад по пътя си (по еклиптиката). Но това е само видимо, в действителност планетите се движат напред, но орбитите им не са правилни окръжности.

Различните планети имат различни периоди на ретроградност, това зависи от тяхната скорост и разположението им в Слънчевата система.

Най-често ретрограден е Меркурий –

обикновено три пъти годишно за по три седмици. Венера е ретроградна за период от около месец и половина веднъж на двадесет и един месеца. В момента Венера е ретроградна. Но в този момент ретроградни са и Нептун, Уран и Плутон.

Ретроградното движение на планетите се отразява върху живота на всички, има общи характеристики, има и индивидуални.

За всеки е важно, когато планетата е ретроградна, дали в хороскопа му аспектира (засяга) лична планета. От значение е и когато тази планета е била ретроградна в момента на раждането на човека.

С повишено внимание трябва да бъдете към областите в живота, които тези планети контролират. Когато те са ретроградни е добре да отложите някои решения, свързани с тези дейности. Например: Меркурий – управлява информацията, търговията, подписването на договори. В период на ретрограден Меркурий е по-добре да отложите подписването на договори, но затова пък успешно ще бъде класифицирането на стара, изостанала информация. Не е добре да започвате съдебно дело, но ако вас започнат да ви съдят – то изгледите ви успех са добри. Не се започват нови проекти, нови начинания, губят се пратки … Нюанс в характеристиката на ретроградната планета внася и това в кой знак се намира.

Третият ретрограден период на Меркурий за 2015 година ще бъде от 17.09 до 09.10. Тогава ще бъде в знака Везни.

В момента Венера е ретроградна https://astrobg.eu/planeti-i-svetila/retrogradni/retrogradna-venera и това ще продължи до 06.09.2015 г., в знака Лъв. Не е подходящо време за сключване на брак, започване на съвместно съжителство, годеж. Връзките, започнали в този период, обикновено се разпадат след като Венера стане директна. Може да срещнете стари обожатели, да разберете защо нещата не са „се получили“. В период на ретроградна Венера не сменяйте имиджа си, не се подлагайте на пластични корекции, не променяйте интериора на дома и други подобни, защото след като отмине този период, ще бъдете разочаровани от изборите си. Затова пък можете да потърсите изгубени вещи, може да се поровите дълбоко в душевността си, да направите преоценка на предишни взаимоотношения, да сложите в ред финансите си и други.

Нептун ще бъде ретрограден до 10.11.2015 г. в знака Риби.

Трябва да бъдете с повишено внимание към духовните си търсения, към алкохола и различните опиати, наркотиците, самозаблудите, към промяна на религиозните си вярвания, пътуванията по вода и други. Но периодът е добър за разкриване на различни мистерии, за интуитивни разбирания, които вероятно няма да станат съзнателни.

Уран ще бъде ретрограден до 26.12.2015 година.

Тази планета управлява новите технологии, науката, самолетите, свободата, демокрацията, новите пътища на развитие, най-висшата форма на съзнание и др. През този период ще се освободите от старите и ненужните идеи, мисли, общества, но това ще стане рязко. За Уран е характерна внезапността. Сега е времето да се посветите на някаква мисионерска дейност, да помагате на определена група от хора, да се чувствате полезни. Освободете се от егоизма си. Спомнете старите си мечти, сега е времето за тяхното осъществяване.

Плутон ще бъде ретрограден до 25.09.2015 г.

astr-2

Той е ретрограден всяка година, средно за около четири месеца, движи се бавно, нужни са му 248 години, за да обиколи всички зодиакални знаци и да се върне в изходна позиция. В момента Плутон се намира в знака Козирог. Обикновено ретроградният му ход е малък, в сегашния период той ще се върне с 3 градуса. Плутон е от т.нар. поколенчески планети. За един човешки живот, средно около 80 години, изминава от три до четири зодиакални знака. Трябва много внимателно да бъде характеризирано въздействието на планетата върху хороскопа, в кой знак е, в кой дом, какви аспекти прави в наталната карта, какви при транзитирането.

Плутон е планета, която се рови дълбоко в човешкото подсъзнание. Плутон идва, за да ви накара да направите равносметка на живота си (и по-конкретно на темите от астрологичния дом, в който се намира). Ако човек продължи лекомислено, може да му бъде наложена необходимост от себетрансформация. За да разберем правилно уроците на ретроградния Плутон е добре да познаваме характеристиката на бог Хадес от митологията https://astrobg.eu/statii/mitologiya/hades-pluton – това е архетипът на планетата.

И винаги помнете: определяща е човешката воля!

Facebook Twitter Google+

0 Коментара