44-годишната Алис винаги е изглеждала по-млада за възрастта си, дори и с побеляваща коса и старомодния си начин на живот на домакиня. Когато съпругът ѝ я напуска, а дъщеря й заминава за чужбина, Алис отчаяно се нуждае от ново начало. В навечерието на Нова година тя се оставя в ръцете на най-добрата си приятелка Маги да промени външността й и да я убеди, че изглежда значително по-млада.

11705350_10153440946893618_3666591129760211910_nСега, привлекателна и стегната, с прилепнали дънки, стилно гримирана и с нова прическа, Алис изглежда наистина на 29 и всички мислят така. Дори и 25-годишният Джош, с когото се целува в новогодишната нощ.
Алис започва работа в издателството, което е напуснала преди години, като сега се представя се за млада жена в началото на кариерата си. Практически всичко се е променило – от последния писък на модата в оформянето на интимното окосмяване до новите технологии. Но много неща са останали същите – кучката в офиса все още краде идеите на подчинените си, жените продължават да мечтаят за голямата любов, а свестният мъж е печелившата карта, която всяка иска да изтегли.
За първи път Алис усеща, че животът е пълен с възможности. За съжаление, една от тези възможности е, че може да бъде разкрита. Ще успее ли да запази тайната си и отново да повярва в любовта?

Въпреки че звучи като математическо уравнение, „40 е новото 20” всъщност е модел на поведение и състояние на духа, в който американската авторка Памела Сатран искрено вярва.

 

Романът й „40 е новото 20” е забавна и проникновена история – друг поглед върху поговорката, че истината ще те освободи, и още едно потвърждение, че човек е на толкова години, на колкото се чувства. 

Книгата й се превръща в световен бестселър, по който е направен новият едноименен култов сериал от създателя на „Сексът и градът”- Дарън Стар, с участието на актрисите Хилари Дъф, Деби Мейзър и Мириам Шор. Сериалът и в момента тече по Fox Lifе.

„Мисля, че 40-те е символична възраст. Когато се обърнеш назад, си казваш: „Добре, вече не съм младокът в стаята. Нещата са се променили. Хората правят нещата по различен начин. Аз ги правя по един начин от сто години и си мисля, че са същите, но уви – не е така.“ Осъзнаването на факта, че има ново поколение с друг поглед върху живота и света. И особено това поколение, което е залепено за социалните мрежи, които пък се превърнаха в основния канал за комуникация и бизнес. Младите имат вродено разбиране. Хората на 40 го нямат, но това не им пречи да разбират. Те могат да се научат да се справят, че даже и да са отличници, но трябва да се научат. Не им идва отвътре. Те учат нов език, вместо да са отглеждани с него. Мисля, че това е основна разлика между поколенията“, казва Дарън Стар. 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара