“Внимавайте какво искате, защото може и да не успеете да платите цената му.”  

Ванга

Кога се сбъдват мечтите ни? Кое ни прави уникални? И къде рушим без да мислим за последствията?

В поредния уъркшоп по себепознание режисьорът Стилиян Иванов ще представи част от документалните си филми за Ванга и Вера Кочовска и ще разкаже за личните си срещи с тях.  На 22 април, неделя, от 10:00 ч. в “Къщата на София”.

„Ще разгледаме позициите на Нептун и Уран в личните хороскопи на всеки един от участниците. Ще научим в какво и как можем да бъдем оригинални и в какво – разрушителни; къде сме склонни да изпадаме в заблуди, да бъдем мамени, използвани и да строим илюзорни светове… Как да разкрием скритите дарби, които притежаваме? Ще очертаем границите на мистиката, магиите, необикновеното, новото и различното, в които попада всеки един от нас.“, казва Стилиян Иванов.

От февруари тази година Къщата на София е ежемесечен домакин на уъркшопите на Стилиян Иванов. Първият бе на 18-ти февруари и разгледа връзките между орфизма и идеята за безсмъртието на Душата в индивидуалните хороскопи на участниците. Този своеобразен вид ОРФИЧЕСКА АСТРОЛОГИЯ разкри уроците, на които ни учат Северния възел, Луната и Плутон (по знак, дом и в аспекти) в светлината на най-древните представи за безсмъртието.

На 18 март Стилиян проведе уъркшоп на тема СУФИЗЪМ И АСТРОЛОГИЯ, в който бяха разчетени посланията на Хирон, Лилит и Сатурн в индивидуалните хороскопи на участниците. Срещата започна с представяне на документалния филм “Дервишите – мистиците на Изтока” и дискусия за религиозната философия на Руми (Мевляна). Беше проведен краткък практически увод в сема – медитация за Ученика и Учителя, която много хора неправилно наричат “танц-въртене”.

През май ще бъде представен филма за Бялото братство, като част от уъркшопа за Юпитер – личния късмет и индивидуалната вяра на всеки един участник. „В предстоящия уъркшоп през април и в този през май ще разкажа и за храмовете на Огъня на зороастрийците, които посетих в Азербайджан тези дни“, каза Стилиян.

Във филмите си и по време на водените от него уъркшопи Стилиян Иванов представя личните си срещи с “необикновените” прояви на невидимия свят от ашрамите на Индия до шаманите на Канада и от пирамидите на Египет до Нотр Дам във Франция. Срещите си Стилиян започва с някой от тези емблематични филми. И независимо дали провежда уъркшоп по себепознание в България или в Канада, в Турция или в Русия, лентите за Орфей,  Мевляна, Бялото братство, Ванга, впечатляват аудиторията с основната идея, която авторът защитава в творчеството си:

Душата ни е безсмъртна и се преражда от живот в живот, за да се усъвършенства.

Самите уъркшопи режисьорът нарича практическите уроци по себепознание, защото чрез тях участниците се доближават максимално до собствената си същност, осъзнават скритите си потенциали, задвижващи сили и конфликти, за да изживеят осъзнато и пълноценно това, което са те. Нещо повече. Чрез използване на методите на астродрамата всеки на практика отработва “повтарящите” се трудни ситуации, провали и неуспехи от живота си и в резултат на това несъзнаваните и подтиснати страхове се превръщат от “врагове” в помощници!

Методът астродрама беше разработен преди години в съвместна работа на психолога Оксана Хорват-Станчева и режисьора Стилиян Иванов, които са членове на Съюза на българските астролози “Иван Станчев”. Целта на астродрамата е разкриването на седалището на инстинктите ни, връзката с нуждите ни, с нашето подсъзнание и нашите корени. Защото ако не познаваме нуждите си,  не можем да ги задоволим, а ако не задоволяваме нуждите си – се разболяваме. Боледува и тялото, и душата ни. Чрез преживяване на катарзис астродрамата ни помага да се свържем с най-дълбоките си емоционални потребности и да научим от какво имаме нужда, за да сме спокойни, сигурни и удовлетворени.

Уъркшопът е мястото, където се срещат астрологията, психологията, митологията, драматургията и играта. За всеки участник, според хороскопа му, се подготвя индивидуална задача, която му помага да открие своя индивидуален и уникален начин за преодоляване на пречките, да разгърне неподозираните си ресурси, които ще му помагат и занапред. Целта е човекът да се доближи максимално до собствената си същност, да осъзнае скритите си потенциали, задвижващи сили и конфликти, да изживява осъзнато и пълноценно това, което е той.

Голямо предимство на този метод е това, че познанието се придобива в група (между 5 и 15 човека) – така всеки може да се учи не само от собствените си преживявания, но и от тези на другите.  Доказано е, че груповата подкрепа е безценен ресурс при преодоляване на трудности.  А резултатът се постига по един забавен и увлекателен начин – чрез изиграване на определени задачи, етюди, диалози, монолози. Включена е и изключително лесна и забавна медитация за разтоварване на напрежението и концентрация.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара