Семира Гамал е танцьор и хореограф. Занимава се ориенталски танци от 10 години. Освен на сцената, тя е запознавала хората с магията на това танцово изкуство и като лектор по време на семинари.

Какво е различното при ориенталските танци?

В източните танцови изкуства като цяло е застъпено достигане до Божественото, до любовта и отвъд видимото.

Ориенталските танци са път за отварянето на женското начало и достигане до дълбините на женската същност. Различно в това танцово изкуство е, че има уникалната сила да променя човека – и в духовно, и във физическо отношение.

Възприемам ориенталските танци като възможност, в която достигнах до неподозирани за мен гени и даване на възможност за себеизразяване. В тези танци има емоция и тръпка, които никое друго танцово изкуство не може да даде. Именно това прави ориенталските танци толкова женствени, уникални и духовни.

Какво събуждат движенията в ориенталските танци?

Събуждат най-дълбоките енергии в нас. Всяко движение е израз на дълбока емоция, предадена на публиката. Движенията в ориенталските танци са разказ на моята лична история и рисуват моята биография в пространството, докато танцувам. С всяко движение в това изкуство получавам свободата да изразявам себе си.

От професионална гледна точка, всеки стил в ориенталските танци си има строга специфика на движенията, които разказват историята, бита, културата и жената в арабския свят.

С всяко движение се отваря и енергията, която прави жената по-женствена и по-желана.

Как се отразяват ориенталските танци на танцуващия?

Хората, които танцуваме ориенталските танци търпим много промени в себе си – на духовно и след това на физическо ниво.

При мен лично тези танци доведоха до страшно много голяма промяна – и визуална, духовна. Тези танци ме научиха да боравя със своята сила и енергия, да я използвам правилно и да излъчвам много позитивизъм. Върху мен тези танци въздействат тонизиращо и зареждащо. Благодарение на тях успях да преодолея много труден период от живота си. Всекидневните тренировки ме предпазиха от всякакви неприятни влияния върху мен.

С помощта на ориенталските танци успях да развия и да развивам личността си.

За кого са подходящи ориенталските танци?

Ориенталските танци са подходящи за всеки, който притежава дълбока душевност, която напира в човек да излезе на повърхността.Те са за хора, чиято душа има нужда от свобода на изразяване. Скрита женска същност, която е в очакване на своето отприщване. В ориенталските танци няма възрастови ограничения. Практикуват се от хора от всякакви професии.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара