Луната в астрологията се управлява от знака на Рак. Тя представлява нашите най-дълбоки лични нужди, основните ни навици и реакции и нашето несъзнавано. Луната показва как емоционално се свързваме с хората, нивото на нашата емоционална интелигентност и къде чувстваме сигурност и несигурност в живота.

Там, където Слънцето (нашият дух) е активен и осветява  потенциала ни за действие, Луната (нашата душа) показва как индивидът ще реагира на емоционално и духовно ниво. Какви са нашите инстинкт или как точно ще действаме при възникването и решаването на даден проблем? Какво смятаме, че ни е необходимо за да се чувстваме сигурни?

Потърсете позицията на Луната във вашата натална карта за или посетете новият ми уебинар по темата: https://beastarforever.com/webinars/.

В наталната ни астрологична карта Луната (нашата душа) се свързва и не на последно място с темата за майката и с женската пасивна енергия като цяло. Луната е едновременно нашето вътрешно дете и нашата вътрешна майка. Тя е отзивчива, възприемчива и отразяваща.

Луната е нашата спонтанна и инстинктивна реакция.

Точно както Луната обикаля Слънцето, по символичен начин и отразява слънчевата светлина, Луната в нашата карта показва как се защитаваме и търсим сигурността си в ежедневието.

Луната именно е посредник между вътрешния и външния свят. Докато Слънцето е рационално (логика), Луната е ирационална (интуиция). Първичното, спонтанно поведение и предразсъдъците се управляват от Луната. Предразсъдъците може да не се проиграят, тъй като нашето Слънце може да ги потисне, но Луната управлява нашите спонтанни реакции и чувства.

Това, което забелязвам в своята работа и астрологични консултации, които правя е, че много от хората са подвластни повече на Луните си. Това е особено актуално, ако Луната е във воден знак (Рак, Скорпион или Риби), или ако прави аспект с асцендента, 4-ти дом или 10-ти дом. За да вървим по пътя на еволюцията и да развиваме нашия потенциал на максимум, е добре да търсим баланс. Нито да даваме превес на Луната (емоциите) си твърде много, нито да неглижираме нейното значение в живота ни.

Нещата, които знаете без да разсъждавате – интуиция, предчувствия, инстинкти – са продукт на Луната. Начинът на изразяване, който според вас резонира с вашият висш Аз, принадлежи на Луната: изкуство, изрязване, творчество от всякакъв вид.

Когато „отработваме“ нашата Луна, ние сме склонни да мечтаем да сме креативни, интуитивни, сантиментални, адаптивни, интроспективни и защитни в реакциите си. От негативна гледна точка можем да бъдем капризни, неспокойни и ирационални.

В наталната карта положението на Луната по знак показва как чувстваме и реагираме на заобикалящата ни среда, както и нашите инстинктивни навици, особено в домовете ни и насаме. По домове позицията на Луната показва в кои области от живота се чувстваме най-много „у дома“ или изпитваме комфорт.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара