Последните година-две ни се наложи да стоим затворени по домовете си. В началото тази затвореност я усещахме повече физически. Не можехме да излизаме, да се виждаме с приятели, да обикаляме лежерно из магазини…

А целебните срещи по женски с приятелки, на които „казваме нещата, които мъжете не бива да чуят“ станаха рядко и отдалечено събитие. Скайп? Zoom? Е, не е същото. Трябва си атмосфера, ритъм, споделяне на енергия.

Но добре, че са тези иновативни средства за общуване. Че иначе и с децата си, учещи и живеещи в чужбина, ще е трудно да общуваме.

Всичко това причини доста психични щети. А тук сме се събрали да си отдъхнем. Да се освежим. Та, една от по-леките психични щети е засилената нужда от защитена зона. Не можем да общуваме пълноценно, телевизорът ни обстрелва с лоши новини, децата учат от вкъщи, а с любимия човек… делим територии, за да работим от вкъщи.

Кошмар.

Имаме нужда да се скрием.

Поне за малко.

Тази нужда отключи цяла нова тенденция в интериорния дизайн.

Страстно търсене на места за съхранение на духа и баланса у дома.

Всяка модерна жена с поглед към ефектния и функционален интериорен дизайн забелязва бързо един специален елемент в домовете на Запад. Зониране на пространствата.

Акцентиране на различни ефективни места за съхранение на домашни принадлежности.

Правило ли Ви е впечатление? Например в САЩ често къщите, че и апартаментите, предлагат ефектни шкафове и симпатични ниши с разнообразни форми, където да прибирате вещи, които не ползвате често.

Изследвания на редица интериорни дизайнери сочат, че именно тези зони са основна тенденция, особено засилена от пандемията. Искаме да ни е максимално комфортно и уютно вкъщи. Да се чувстваме защитени и свободни. А това желание се изразява интериорно в ясно обособените пространства, позволяващи ни да си подреждаме мебелите, аксесоарите, принадлежностите… мислите.

Това важи с особена сила за основното място за отмиване на стреса и потапяне в релакс. Банята.

Как банята се превръща в зона за съхранение и освежаване на духа?

Както искаме да разполагаме с места за съхранение на домашни принадлежности, така трябва да помислим и за съхранението на духа.

Трябва да имаме зона, в която се потапяме спокойни и изплакваме съзнанието си от тревожните мисли. Съвременните решения за интериор на баня все по-интензивно отговарят на тази ни нужда. С много от тях банята става по-отворена за топлина, чистота и
разтапящо отпускане за повече сетива.

Така се ражда и разцъфтява нов интериорен стил. Нова линия в дизайна на модерната баня.

Баня, отворена за топлина и нежна грижа

Невъзможно е да правите ремонт на няколко месеца, за да освежавате банята си. Трябва да разчитате на някаква цялостна философия. На пълноценна визия.

В контекста на настоящата нужда от усещане за сигурност и съхранение, тази визия трябва да е отворена за въображение и концепции за релакс.

Отворен става и българинът като цяло. Потребителите у нас са адаптивни към по-специфични и нестандартни решения, превръщащи банята в обособено място за стоплящ релакс и даже SPA изживяване.

Например такива решения предлагат модерните модели паравани за баня. Наистина си заслужава да им обърнем внимание,защото в голямата си част българите разполагаме с относително малка баня. Пространството е още по-ограничено, заради обстоятелството, че обикновено комбинираме баня с тоалетна. Това ни оставя малко място за идеи, носещи уют и отворена визия в едно.

Но такива има.

Параваните.

Тук опциите стават все по-индивидуализирани Днес компаниите предлагат разнообразни модели паравани за баня. Те ограждат ефективно душ зоната и пазят банята относително по-суха. Освен това са съобразени с необходимостта за спестяване на място.

Например един ъглов параван за баня по поръчка може едновременно да отдели душ зоната и да ви позволи да усвоите ценно пространство. Така интериорът някак се отваря, независимо от малкото място.

Усещане за уютен кът създава и завършената визия за банята…

Банята става завършено цяло, за да успокоява истински

В съвременната жажда за сигурност и спокойствие, луксозността отстъпва пред завършената визия на
пространството. Тук по доста интересен начин се
включват специалните декоративни модели
лентови сифони на Смарт Кеър. С тях се отваря пространство за свежи идеи дори в този дребен аспект от интериора
на банята.

Често сме склонни да се потапяме в облекчението от приключения ремонт и да неглижираме подробностите. И често приемаме сифоните за подробност с чисто функционално предназначение.

Но с тази нагласа рискуваме да се отдалечим от концепцията за изпълнена със стил и топлина зона, носеща ни уют и усещане за сигурност.
А основна черта на тази концепция е…

Балансът.

Усещаме сигурност, надеждност, спокойствие, когато има баланс.

Вътре в нас и около нас.
А това усещане се засилва, когато видим, че духът му
е интегриран и в най-дребните елементи наоколо.

Точно отключването на това усещане у Вас и мисията
на серията от лентови сифони на Смарт Кеър. За
изпълнение на мисията си компанията разчита на:

  • Богат комплект точкови сифони с дизайнерски решени декоративни решетки
  • Надеждни професионални скоби за фиксиране на всеки сифон
  • Оптимална дълбочина на водния затвор, за да се поддържа приятната атмосфера в банята, предпазена от лоши миризми
  • Дълготрайна ефективност, гарантирана от факта, че Смарт Кеър разчита изцяло на собствено професионално производство
  • Лесно почистване, заради специалните конструкция и повърхност на всеки модел сифон.
  • Така съчетавате функционалността с хармонията във визията и усещането за приятно обособено пространство. Това не е за пренебрегване.

Днешният свят ни предлага куп непознати предизвикателства. Трябва да ги посрещаме ефективно, за да сме щастливи и полезни на себе си и на хората, които обичаме.

По тази причина има смисъл да вникнем по-дълбоко в тенденцията за обособени места в интериорния дизайн. Ако се потопим в нея с чисто съзнание, ще откроим нещо много по-мащабно от стремежа към елегантно обзавеждане.

Ще откроим едно много човешко послание: Съхранете се!

Facebook Twitter Google+

0 Коментара