Кармичното Новолуние в Лъв на 16 август в 12:38 ч. ще ви донесе някакво предизвикателство, което трябва да преминете, за да се превърнете в най-добрата версия на себе си. Този енергиен фон се дължи на негативната кармична точка – Черната луна (Лилит) – в близост до Новолунието, която ни напомня, че всяко последствие в живота си има причина.

Новолунието на 16 август задава тона до Пълнолунието в Риби на 31 август. През този период ще има много събития от различно естество, които ще накарат много хора да натрупат известен опит чрез предаване на кармични уроци. Ако на житейския път постоянно възниква една и съща ситуация, която не се решава по никакъв начин, си струва да се замислите за нея. По този начин Вселената изпраща уроци, показвайки коя област от живота изисква корекция, поправяне на грешки, отработване, казва астрологът Марина Скади (Марина Соколова).

Принципите на кармата се основават на действието на два закона – причина и следствие. Събитията от миналото оказват влияние върху настоящето и бъдещето. Ако човек системно нарушава кармичните закони, той попада в енергиен водовъртеж от опустошителни негативни обстоятелства, като например: трудности в отношенията с родителите и децата, липса на пари, самота, пълна липса на личен живот, различни препятствия и болести, зависимости.

Втората половина на август 2023 г. е много отговорен период, чийто енергиен потенциал благоприятства личната трансформация. Във всяка възникнала ситуация винаги ще има място за множество сценарии и варианти на развитие. В зависимост от това как човек ще реагира на обстоятелствата, какви действия ще предприеме, той може или да се измъкне от водовъртежа на повтарящите се събития, или още повече да затъне в кармичното блато. Всеки човек има своя собствена съдба, свои кармични дългове, мисия и задачи. Индивидуалната консултация с астролог ще ви помогне да разберете и да получите отговори на най-тревожните въпроси, да разберете защо ви се случва една и съща ситуация и какво да направите, за да я поправите.

Новолунието в неподвижния огнен знак Лъв на 16 август ще ви накара да погледнете назад, да си спомните миналото, ожесточеното. Началото на нов лунен цикъл ви дава прилив на енергия, но можете да направите крачка напред към целите и мечтите си само ако осъзнаете грешките си от миналото. Новолунието в Лъв в съвпад с Лилит (Черната луна) ще извади на повърхността това, което хората предпочитат да крият и да не показват на другите. Имайте предвид, че понякога събитията, които виждате, са видимата последица от невидими събития.

Напрегнатият аспект на Новолунието и Уран

ще извади на показ неща от подсъзнанието, които трябва да бъдат изкоренени, обработени, освободени, да израснат духовно и да станат по-мъдри. В близко бъдеще за успешното развитие ще е необходим баланс между традицията и иновацията, консерватизма и прогреса. Може да изплува темата за личното самочувствие, авторитета, отношенията с близък човек или собствените ви деца, риска, пристрастяването към хазарта.

Ретроградната Венера продължава,

а новият цикъл на планетата започна на 13 август в знака Лъв. В средата на август се подновяват балансът и ценностните системи, желанията и приоритетите. Това астрологично събитие ще окаже силно влияние върху любовните отношения, имуществената и финансовата сфера, както и върху проявите в творческите дейности. Новолунието в близост до началната точка на новия цикъл на Венера изисква внимание към всички области на влияние на планетата, позволява ви да направите качествено пренастройване и, може би чрез трудни избори и трудни решения, най-накрая да внесете сигурност в живота си.

Слънцето е самият принцип на Живота,

образът на Твореца във всеки от нас, Духът, Съзнанието. В знака Лъв има статут на управляващо, т.е. характеристиките на дневното светило тук се проявяват максимално. Новолунието е аспект на съвпада на Луната и Слънцето, така че инските, женските енергии в този знак са потиснати от силното Слънце. Инстинктът за самосъхранение работи слабо, така че трябва да се съобразявате с това и да помните, че „осветявайки другите, изгаряте себе си“. Особено сега през Лъва се движи Черната Луна, която „почерня“ Слънцето и Новолунието в този знак на Зодиака. През втората половина на август може да се изострят проблемите със сърдечносъдовата система, бъбреците, щитовидната жлеза.

Най-силно влияние Новолунието на 16 август ще има върху представителите на неподвижния кръст:

Телец, Лъв, Скорпион, Водолей.

Това е време на емоционално напрежение, необмислени разходи, влошаване на здравето. Обстоятелствата ще ви напомнят за съществуването на кармата. Ако е необходимо да вземете отговорно решение, консултирайте се с тези, които обичате и на които имате доверие, и които ви обичат.

Телецът ще бъде принуден да излезе от зоната си на комфорт, да разклати устоите си, да ускори темпото на живот, да потърси истината. Не се съпротивлявайте на промените, времето е дошло. Най-вероятно е да се увеличат материалните потребности, затова ще се наложи да преразгледате позицията си на работното място, да внесете корекции в съществуващия бизнес, да преразгледате житейските си цели и социалните си амбиции.

Лъвовете могат да организират проверка на всички нива и да провокират всякакви недоразумения, обществени скандали. Струва си да се погрижите за репутацията си, не правете и не казвайте неща, които могат да бъдат възприети двусмислено. Ситуацията в личните и деловите отношения се влошава, налага се да се върнете към миналото и да разрешите неудобни въпроси. Това е и време за разкриване на тайни, откриване на причините за вътрешния дискомфорт, неочаквани прозрения и прозрения.

Новолунието на 16 август ще засегне материалните ценности и самочувствието на Скорпионите. Някой от вашето обкръжение ще ви покаже истинското си лице, след което всичко ще си дойде на мястото, най-вероятно чрез болка и страдание. Време на криза в личните отношения, може би дори предателство от страна на партньорите, загуба на пари. Всичко, което се отнася до мястото на пребиваване, семейството, психичното здраве, излиза на преден план.

Водолеите трябва да бъдат възможно най-внимателни,

съзнателни и предпазливи. Да не поемат рискове, да не се поддават на изкушения и съблазни. Време на безпокойство, безпричинни конфликти, виновникът за които сте вие самите. Липсата на стабилност и сигурност може да ви тласне към необмислени действия. Желателно е да изчакате няколко дни след новолунието и едва тогава, с нови сили и светла глава, да си направите изводи.

Овните и Стрелците

може внезапно да се сдобият с щастлив шанс. Ако реагирате бързо, има голям шанс напълно да промените живота си към по-добро. Събужда се авантюристичният дух, играчът, лидерските качества и това ви позволява да стигнете до видима позиция. Покажете активна житейска позиция, ангажирайте се в професионалната сфера, но в същото време не губете връзка с реалността – една погрешна стъпка или дума и всичко може да се срине без възможност за възстановяване.

Близнаци и Везни действат като миротворци,

социалната им значимост се увеличава. Това обаче не носи много удоволствие, но от друга страна, по този начин развързвате някои кармични възли. По принцип обстоятелствата са такива няколко дни близо до новолунието на 16 август, че не получавате нищо за себе си и давате всичко на другите.

За представителите на знака Рак новолунието на 16 август ще бъде трудно, ще донесе неочаквани и не особено приятни изненади. Погрижете се за психическото и физическото си здраве!

Девите, Козирозите и Рибите имат възможност да избегнат острите ъгли в огромното разнообразие от събития, които ще донесе „черното лунно“ новолуние на 16 август. Ако не се поддават на страхове и паника, разрешават наболели въпроси и затварят кармични гещалти.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара