От 4-ти март до 22-ри април, огнената планета, носител на енергия и заряд – Марс, ще гостува в знак Близнаци.

През последните два месеца Марс се чувстваше уважаван, ценен и обгрижен гост в знак Телец. Това пребиваване в знака ни накара да търсим повече комфорт и спокойствие в ежедневието си. Телец е пасивен знак и тук Марс освен, че си почина, имаше възможността да се зарадва на постиженията си и да изиска повече блага отколкото усилия. Смятам, че позицията на Марс в Телец успя да подкрепи с повече приемане и смирение пакостите на ретроградния Меркурий през последния месец.

И сега на Марс предстои едно забавно, интригуващо и интересно преминаване през знака на комуникациите и общуването – Близнаци. Този знак управлява трети дом от астрологичното колело и времето от човешкия живот, в което човек, осъзнавайки какво притежава, започва да се свърза с другите хора чрез комуникация, писане, слушане и говорене. Близнаци е знак, който се свързва с кратките и близки пътувания. Той представлява бързия и буден ум.

Сайтът на астролог Венета Матева

Марс е планета носеща раздвижване, нов заряд, енергия и желание за промяна в сферите, свързани с учене, пътуване, общуване, получаване и даване на информация, нови знания, писане и запознанства. Тук не очаквайте от Марс спокойствие и безразличие. Правилата в дома на Близнака ще изискат от нас да отворим вратата на дома си и да излезем навън. Страхотно, нали! В компанията на слънчевото време ще ни се иска повече да бъдем сред приятели. Ще имаме желание да чуем, да разберем и да научим нещо ново и различно за гледната ни точка. Ще търсим повече активност, излизане сред природата, комуникации, запознанства и свежест в дните си.

До 21-ви март приятна компания на Марс ще предоставя мъдрия и видял много Сатурн, който ще има възможността да усмирява буйния нрав на Марс, като му дава полезни съвети, повече търпение и последователност в делата. Тази компания ще ни спира от безполезно бързане, ще ни кара да подреждаме нещата по приоритет и ще ни дава възможност да действаме на няколко професионални фронта. По това време Меркурий ще прави напрегнат аспект с Марс и това ще изпита умението ни да контролираме контактите си, като споделяме по-малко и действаме повече. Не влизайте в излишни разговори и безсмислени битки. Оставете някой да побеждава, преди да е разбрал какво губи.

През месец април Марс ще има подкрепа и разбиране от Меркурий, Венера, Слънцето и Юпитер. Всички те ще дават безусловна грижа на яркия младеж Марс, а това ще ни носи хармония, разбиране, любов, споделяне, успех в плановете, късмет и лекота в делата. Истина е! Всички по един или друг начин ще чувстват сбъдване на мечтите си в някои области от живота.

Единствено напрегнат аспект Марс ще има с планетата на илюзиите Нептун в периода 1-10 април, но това ще ни накара да се вслушваме в интуицията и да действаме предпазливо.

Най-привилегировани от подредбата ще бъдат представителите на знаците Близнаци, Водолей, Везни, Овен и Лъв, както и хората родени с Асцендент Близнаци.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара