Не, въпреки че са абсолютна глобална тенденция, шлемовете и предпазните екрани на испанския моден дизайнер Yvan Andreu изобщо не са свързани с настоящата пандемия. Или поне на пръв поглед. Истината е, че от перспективата на случилото се през последната година обаче неговата колекция „Аура“ може да мине в голяма степен за пророческа.

Снимки Ifema

Ревюто му бе показано на Мадридската модна седмица MBFW в началото на февруари 2020г. и с тенденциите за зимата на 2021г., т.е. в момент когато представата и мащабът на пандемията не бяха достигнали Европа. Това се оказа логично и последната модна седмица оттогава с „нормален“ присъствен график.

В същото време неговата колекция вече беше избрана за победител в 13-ото издание на наградите за млади дизайнери Samsung Ego Innovation Project. А това означава, че когато Иван Андреу е създавал колекцията си, дори и Китай още не беше чувал за новия коронавирус.

Колекцията е съставена от тъкани, които се оцветяват индивидуално в зависимост от личното излъчване и температура на моделите. Технологиите са изразното средство, а дрехите са платното за изразяване, обяснява дизайнерът. Характерната с минимализъм и силни галактически нотки колекция се ражда от „необходимостта да знаем кои сме и какво чувстваме както към себе си, така и към другите“. Както и от желанието „да измерим най-интимното и нематериално в нас, като нашата аура”, обяснява Иван Андреу.

В същото време Samsung затвърди своя ангажимент да укрепва съюза между модата и технологиите чрез първото 5G модно дефиле в Испания. Безпрецедентният формат събра два симултанно действащи модни подиума, излъчвани чрез смартфони Samsung Galaxy Note 10+ 5G благодарение на високата скорост и ниската латентност на новата 5G мрежа. За целта специално създаден подиум в магазин на фирмата действаше едновременно с подиума на модната седмица. Големи панорамни екрани съчетаваха реалното и виртуалното модно дефиле в едно.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара