Годината на Заека ще ни донесе повече хармония и добрина

В основата на Китайската Астрология е деленето на 2 (Ин и Ян енергия) и на 5 елемента (Метал, Вода, Дърво, Огън и Земя). Двете енергии са абсолютно еднозначни и имат еднаква сила. Те не могат да съществуват една без друга и са в постоянна хармония. Линията, която ги разделя е ЛЮБОВТА. Ако Ян е деня, Ин е нощта, светлината и тъмнината, мъжът и жената. Всеки трябва да съдържа в себе си и двете части, които често е трудно да бъдат хармонизирани. В западната Астрология Ин и Ян се изобразяват от двете небесни тела Луна и Слънце.

Китайската Нова година започва от второто след декември новолуние. И така – на 21-и януари с Новолунието в знак Водолей, настъпва и Китайската нова година, представлявана от Водния Заек, която ще продължи до 10-и февруари 2024 г.

Ето родените под знака на Заека в китайския зодиак:

 • 6.02.1951 – 26.01.1952 Метален заек
 • 25.01.1963 – 12.02.1964 Воден Заек
 • 11.02.1975 – 30.01.1976 Дървен Заек
 • 29.01.1987 – 16.02.1988 Огнен Заек
 • 16.02.1999 – 4.02.2000 Земен Заек
 • 3.02.2011 – 22.01.2012 Метален Заек

Сайтът на астролог Венета Матева

Настоящата година ще подкрепи всички родени под този знак. Заекът е четвъртия знак в китайския зодиак, изобразяващ правилната преценка и изтънчена творческа сила. Той е див по природа, трудно се опитомява и отказва да бъде притискан. Според китайския фолклор дупката, в която живее винаги е с три изхода, за да има от къде да избяга. Той е фино настроен към чувства и звуци и усеща пулса на живота. Тази изключителна проницателност му дава

творчески и детайлен подход.

Предпочита да е сам съветник на себе си. Следва интуицията си и рядко обръща внимание на препоръки, за които не е молил. Заекът смело заобикаля конфликтите благодарение на уравновесения си нрав и спокойната си природа. Когато има нужда от лично пространство той може да изчезне, появявайки се отново след като си е отпочинал и си е върнал равновесието. Той притежава забележителна способност да лекува своите психологически и физически рани. Предпазлив и консервативен, дистанциран, но и очарователен,

заекът е мил и отзивчив приятел.

Надарен със силно развито чувство за справедливост и безпристрастност, той е търсен като посредник и дипломат. Той е добродетелен, дискретен и изключително талантлив в убеждаването. Състрадателен и верен приятел, на помощта му може да се разчита в кризисна ситуация.

Въпреки многобройните прекрасни качества Заекът може да бъде резервиран, потаен и обидчив. Той бяга когато го принуждават да вземе страна и да направи труден избор. Насочена неправилно, енергията му се проявява като егоцентричност, мнителност, страхливост, материализъм и фобия от обвързване.

Ето и някои характеристики на Заека:

 • Полярност – Ин
 • Щастлив цвят – Синьо-Зелен
 • Аромат – пачули/ мускус
 • Цвете – Жълт нарцис, зюмбюл
 • Скъпоценен камък – Аквамарин
 • Щастливо число – 4

Известни личности: Никълъс Кейдж, Брат Пит, Елизабет Шу, Джони Деп, Франк Синатра, Мартин Лутър, Конфуций, Алберт Айнщайн, Кралица Виктория, Джуди Колинс, Стинг.

Тигърът в Китайската астрология отговаря на знак Риби в Западната астрология. Очаквайте от годината на Заека повече добрина, мъдрост, разбирателство и хармония. Заекът е миролюбиво животно, което не харесва агресията и умее да намира път към любовта. Използвайте положителните качества на знака и сбъдвайте мечтите си с обич към себе си околните. Успех!

Желая ви хармонична, щастлива и здрава година!

Част от материала е взет от „Китайка астрология“  на Шели У.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара

Абонамент