Домашните любимци не са просто още един член на семейството. Те имат далеч по-значима роля, тъй като от гледна точка на учението Фън шуй са носители на активната Ян енергия в дома и живота на стопаните си. Но не всяко животинче оказва позитивно влияние. Затова изборът на домашен любимец е сериозна задача. Решението трябва да отговаря на няколко условия – животинчето да ви носи естетическа наслада, да му предоставите достатъчно лично пространство вкъщи, което да обитава, и задължително да отделяте време за общуване с него. Тогава то не само ще ви радва, но и ще участва щедро със свой принос в хармонията, към която се стремите.

cat-525238_1280

Котка

Според Фън шуй от всички животни котката е най-добрият проводник на космическа енергия. Външното й спокойствие се съчетава с предпазливост и постоянна готовност да защитава себе си и своето пространство.
Всяка стъпка, всяко движение при нея е изпълнено със смисъл. Без да се натрапва, котката постоянно следи за домашния ред, търси къде има проблем, къде е нужно да се очисти атмосферата и пространството, на кого от членовете на семейството е необходима подкрепа. Котките усещат магнитните полета и земните колебания. Прекрасно могат да се справят с влияния от астрален характер и да предпазят своя стопанин от отрицателна енергия. Способни са да „отклонят” беда, канеща се да връхлети дома, и дори да защитят господарите си от смърт. Котката е способна да улавя телепатично настроенията и състоянията на стопанина си и да го наблюдава непрекъснато в енергийното пространство дори и когато е далеч от нея.

kitten-227009_1280

За да ви служи вярно обаче, трябва да имате предвид две Фън Шуй заповеди:

Не обиждай и не наказвай котката без причина!

Който удари котка, без да е виновна, ще го застигне травма!
Всяка котка, независимо дали е домашна или улична, изпълнява непрекъснато една основна задача – опитва се да разсее околната негативна енергия или поне да предупреди човека за предстояща неприятност. Фън шуй например категорично отрича суеверието, че ако котка ти мине пътя, това е знак за лош късмет. Напротив, котката, притичала пред теб, разчиства пътя от всякакви беди. Ако е сива – спасила ви е от загуба на вещи, пъстра – от загуба на пари, бяла – от смъртта, и черна – от магии, прокоби и лоши мисли.

Важно е да помните също, че вкъщи не бива да се отглежда повече от една котка. В този случай количеството изобщо не води до автоматично увеличаване на полезното действие. Точно обратното – повече котки на едно място ще се занимават само със себе си. Не чакайте енергийна и астрална защита от тях.

Куче

dog-460583_1280

За разлика от гальовните мъркащи същества кучетата общуват на мисловно ниво с човека. Могат да предават свои „мисли” на стопанина си и да го накарат да мисли по същия начин. Притежават също така способността да предават характера си на своя господар. С тях трябва да се внимава, съветва Фън шуй, защото в момент на силно раздразнение са способни да „прокълнат” стопанина си.

Домашното куче трябва да си знае мястото и да спи или в коридора, или в кухнята – тогава ще е ангажирано с основната си задача „охрана на дома” и няма да влияе на енергията на членовете на семейството. Ако постоянно цапа из дома, това е сигнал, че не обича стопаните си и не иска да живее с тях. В този случай е по-добре да бъде подарено на други господари.
Кучетата се страхуват от негативната енергия. Ако вашият лаещ любимец започне да се държи странно – да трепери, да се крие, – това е сигнал, че усеща лошо присъствие в дома.

Колкото до прословутата вражда между кучето и котката, Фън шуй не отхвърля съжителството им под един покрив. Двете четириноги нямат проблем и не създават проблем на енергийно ниво, стига личните им територии да са строго очертани.

Птица

parrot-417967_1280

Пернатите приятели са генератори на информационно поле, смята Фън шуй. Ако живеете уединено, птицата като домашен любимец ще ви направи безценна услуга. Но в условията на урбанизация и съпътстващ я огромен информационен поток не е препоръчително да се отглеждат птици вкъщи, особено ако в семейството има и деца. Тогава общуването с чуруликащите същества развива черти като бъбривост, непослушание, горделивост.

На енергийно ниво птиците не се съвместяват нито с котките, нито с кучетата. И проблемът не е в това, че котката постоянно ще дебне да хване птицата – пернатите просто са способни да разрушат енергийната защита, създавана грижливо от мустакатите животинки. Птиците се съвместяват само с рибки или земноводни, но пък това съжителство създава предпоставки за психическо пренапрежение на стопаните на дома.

Рибки

fish

Те са прекрасно решение за хармонизиране на пространството. Освен че създават хармонична атмосфера в помещението, където са разположени, те зареждат позитивно енергийните запаси на човек и дори са способни да я възстановяват в чакрите на човешкото тяло в зависимост от цвета си.

Аквариум с рибки е един от мощните символи на Фън шуй. Но разположението му трябва да се съгласува със специалист по Фън шуй интериор, тъй като неправилното му позициониране може да отключи поредица от финансови загуби. Рибките прекрасно се съвместяват с костенурка – тя създава покой, уют и ще напълни вашия дом с енергията на мъдростта и съзидателното движение напред.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара