МЕТРО Академия отпразнува своя трети рожден ден с парти за партньори и клиенти и невероятно гастронимечско шоу, в което 16 топ готвачи от най-добрите български ресторанти и кетъринг компании представиха неустоими кулинарни шедьоври.

Всеки от готвачите демонстрира свои индивидуални концепции базирани на българска традиционна и световната кухня, основани на богатото разнообразие от продукти, предлагани в магазините на МЕТРО България.

Гостите успяха да опитат пастърма от патешко филе с дървесни билки, мус от патешки дроб, чийзкейк от 2 вида сьомга, френски макарон с портокал, мента и шоколад, кюфтенца от тигрови скариди, шоколадово суши, тиквеник с розова вода и пица направена с тесто от 85% вода с брашно и квас.

Професионалният учебен център на МЕТРО Кеш енд Кери бе създаден преди 3 години, за да фокусира усилията на компанията върху основната й целева група – хотелиери, ресторантьори и кетъринг компании (ХоРеКа). „За изминалите години МЕТРО Академия се превърна в привлекателно място за обучения, демонстрации и дискусии, място, в което готвачите и баристите от цялата страна имат възможност да обменят идеи и умения с доказани професионалисти в своите области.“, каза в обръщението си към гостите д-р Кристоф Шулте, управляващ директор на МЕТРО Кеш енд Кери.

От създаването си досега МЕТРО Академия е реализирала близо 100 кулинарни курса. По отделни програми са обучавани над 400 курсисти. На стаж са били повече от 40 деца от професионалните училища по готварство и туризъм. Програма „МЕТРО Академия на колела“ е имала 25 гостувания в цяла България, за да подкрепи бизнес партньори от ХоРеКа.

 

0 Коментара