В първите минути на 29-и юли, планетата на комуникациите Меркурий напуска забавния дом на знак Лъв и се отправя на необичайно дълго пътуване в знак Дева, което поради ретроградно движение между 24-ти август и 15-и септември, ще продължи чак до 5-и октомври.

Младежът на зодиака по природа е буден, любопитен, нетърпелив, любознателен и много общителен. Не харесва рутината, но пък страшно му допадат всички форми на общуване, групови събирания, пътувания и приключения. Ще намерите частичка от него в сърцето на книгата, душата на филма, мекото на текста, извода от урока и мислите между редовете. Той е невидима нишка, която ни свързва и разделя с думи, дела, решения и заключения.

Къщата на Девата цени и уважава Меркурий, защото той е най-обичаното дете, израснало и отгледано в него. Прибирайки се у дома, планетата на мисълта ще ни донесе повече мъдрост, сериозност и отговорност. И какво по-хубаво от това на фона на ретроградната Венера и врящите в живота ни страсти и преживявания да имаме трезва мисъл и ясна преценка на обстоятелствата.

Предстои период, в който ще имаме възможност, сили, желание, мотивация и концентрация

да свършим важните си неща.

Периодът е идеален за полагане на интелектуален труд, за структуриране на задачите, създаване на организация за работа, откриване на грешки, вникване в детайлите, отдаденост и желание за изясняване на казуси и пречки. Време е да съберем разпилените си мисли, да анализираме фактите до момента и да пристъпим към действия. Ако в последните месеци не сте намирали време да подредите делата си, сега е момента да го направите.

Ще имате възможност да бъдете прозорливи, организирани, последователни и методични. Няма да сбъркате, ако проведете важните си разговори и срещи, при които целите конкретни резултати и чисти отношения. Направете план, обмислете всички възможни варианти и изходи и бъдете активни в довършване на стари задачи.

В личен план това положение на Меркурий ще ви донесе

желание за изясняване на отношения,

открити разговори и реални изводи от случващото се. Няма лошо! И в любовта настъпва момент на анализ, равносметка и преподреждане на рафтовете. Ако ви предстои важен разговор, бъдете честни, открити и директни. Набавете факти, съобразете темите си с реалните възможности и се доверете на желанието си да получите разбиране. Бъдете търпеливи и изслушвайте събеседника си. Сега е моментът чрез един прекрасен диалог да се изградят трайни и силни отношения.

Сайтът на астролог Венета Матева

Положителния аспект на Меркурий с Юпитер ще ни носи комфорт, спокойствие и търсене на баланс в делата и отношенията. Доверете се на това приятелство и обърнете внимание на стари връзки и проекти. Върнете се към тях и потърсете нова гледна точка за тяхното бъдеще.

На щастие, попътен вятър в делата и напредък в личните отношения могат да се радват Телците, Раците, Девите, Скорпионите и Козирозите.

По-търпеливи и методични трябва да бъдат родените под знаци – Близнаци, Стрелец и Риби. Бъдете внимателни към детайлите и съобразителни с околните.

Овните, Лъвовете, Везните и Водолеите могат спокойно да продължат делата си, като се радват на повече енергия и желание за напредък.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара