На 12 април настъпва новолунието в огнения знак Овен, което дава началото на новия лунен месец. През този период се подпомагат всички форми на растеж. Не случайно още от древността хората са следвали фазите на Луната и се съобразявали с тях. Когато е във фаза на новолуние тя подхранва с изключителна мощ нашите мисли и намерения. През този период се посяват семената на бъдещи големи дела, подхранени от мощна сила. Всяко нещо, което се започва през тези дни, ще бъде увенчано с успех и бърз растеж.

Новата Луна и нейната енергия са много плодотворни за нови надеждни начинания, особено, когато позицията и е в огнения знак Овен. Това е първата зодия от зодиака и бележи началото.

Новолунието в Овен ще повиши психическата и физическата активност, ще засили импулсивността и инициативността. Ако използваме силата и по правилния начин, може да ни помогне да направим движение напред и да излезем от застоя, в който се намираме и да намерим нови сили, за да продължим напред уверено.

Този период, в който новолунието е в първия огнен знак, се характеризира със спонтанни и прибързани действия и със силен стремеж към незабавни резултати. На преден план ще излязат личните интереси и ще нарасне стремежът да наложим волята и вижданията си върху останалите, като това разбира се, може да доведе до

спорове и необмислени постъпки,

когато сме невнимателни. Много е важно внимателно да обмислим своите цели и да начертаем пътя си към тях в детайли, а в последствие внимателно да следваме вече начертаните стъпки, тъй като огнената енергия много лесно може да ни завладее и в един момента да осъзнаем, че сме загубили посоката си.

Този период е много подходящ за дела, които трябва да бъдат решени в кратък срок, както и за действия, които са свързани с развиването и прокарването на нови идеи в живота ни като цяло.

Новолунието ще ни даде възможност да се обърнем по на дълбоко сами към себе си, да си припомним кои сме и какво реално искаме в живота си, както и ще ни даде отговор към какво се стремим. От друга страна ще ни даде възможност да намерим сили за личностна трансформация, стига достатъчно силно да го пожелаем.

Темите, с който се свързва отрицателната страна на Овена, са свързани най-вече с голямото его, егоцентризма, незачитането на чуждото мнение и желанието на всяка цена за победа. Сега имаме възможност да променим именно тези черти в характера си, особено ако смятаме, че те ни пречат и са взели превес в отношенията ни.

От друга страна със силно желание и осъзнато намерение можем да засилим през този период черти в характера си, които са свързани най-вече с нашата инициативност, поемането на отговорност, изявата и куражът. В този период можем с лекота да преодолеем личните си ограничения свързани със срамежливост и депресия или пък да разрушим собствените си бариери, за да постигнем напредък и успехи.

Моментът е изключително подходящ да работим върху себе си и да поставим стабилни основи, върху които да започнем да градим.

Енергията ни ще бъде много засилена и ще имаме възможност да направим както всички онези изменения в себе си, които сме осъзнали, така и в същото време ще ни даде тласък към нови начинания, за които до момента не сме били готови.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара