Едно от най-удобните места в дома е ъгловият диван в хола. Ползва се от цялото семейство за гледане на телевизия, четене на книга или просто за почивка. Ако има вградена ракла може да съхранявате вещи в него, а ако е с функция сън може да се ползва като допълнителна спалня. Това е особено подходящо за по-малки жилища, в които е важно да оползотворите пространството максимално ефективно. Дивана вкъщи изпълнява главна роля, затова е добре да се отнесете с внимание при покупката му.

Цената на нов ъглов диван може да варира в големи стойности – това зависи от неговия размер и материали, от които е изработен. Среден клас диван може да се намери в порядъка от 1000-2000 лв. Обикновено тези практични решения са изработени от текстил и дървени плоскости. По-луксозните решения струват повече, но и предлагат по-качествени материали, като естествена кожа и масивна дървесина, което гарантира и по-дълъг живот на меката мебел.

Холният ъгъл е по-практичното решение от обикновения диван, защото предлага повече места за сядане, а също и лежанка. На пазара се предлагат стотици модели с всевъзможни функции, затова и изборът на нов ъглов диван не е толкова лесен. Отправна точка при покупка на холов ъгъл е неговият размер и посоката на лежанката. Дали ще е с три, четири или пет места за сядане – това зависи изцяло от Вас, но е добре да се съобрази и с размера на стаята, в която ще бъде поставен. Голям ъглов диван в малка стая ще заеме голяма част от пространството и няма да остане място за други мебели – кресло, маса или секция. Малък диван поставен в голяма стая, може да създаде чувство за празнота и завършеност на интериора, затова е добре да се вземе предвид размера на помещението, когато избираме подходящата мека мебел.

Ако жилището, в което живеем е с по-малки размери е добре да се помисли за функционалността, която предлагат диваните. Много от моделите на пазара имат вградена ракла под лежанката в която да прибирате спално бельо, сезонни дрехи или други вещи по Ваш избор. Друга основна функция на тази мека мебел е превръщането му в спалня. Разтегателният диван е задължителна мебел за едностайните апартаменти, в които просто няма място за отделна спалня. В последните години се наложи тенденцията на функцията за регулиране на облегалки и подглавници, което осигурява допълнителен комфорт и пълноценна почивка. Друга важна част от ъгловия диван са подлакътниците, като при тях е важно да се обърне внимание на височината и формата им, защото и те са фактор за качеството и удобството на холовия ъгъл. Обърнете внимание и на възглавниците ако модела притежава такива, по-добре е да са със свалящи се калъфи за по-лесно почистване и поддръжка. Ако имате домашни любимци и се притеснявате за дамаската на меката мебел, имайте предвид, че се предлагат различни видове текстил, от които някои са подходящи за кучета и котки, а други не.

Освен практичността и функционалността на дивана, цветът, материала и дизайна също имат значение за уюта във всеки дом. Изберете такъв, който да се впише във Вашия стил и интериорен дизайн. Не взимайте прибързано решение, а обмислете добре покупката на тази важна мебел – ъгловият диван.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара