Кой е любимият ти ден от седмицата? Може би петък, събота, или друг? Питам, защото днес е понеделник, и отново стотици хиляди хора в България и чужбина ще го посрещнат с нежелание, чувство за тежест и умора. Възможно е и за теб да не е леко.

Напълно те разбирам! И аз бях така дълги години в корпоративното ми минало. Очаквах петъка с нетърпение и дори имахме тази любима закачка с колегите в офиса “Слава Богу, че е петък!”. Посрещах понеделниците уморена, с чувство за апатия и съжаление за изминалите почивни дни. Събирахме се група мрачни, заспали хора сутринта пред офиса, захапали цигарите и чашите с кафе. А мрачният поздрав беше само “утро”. Защото “Какво му е доброто?”

Оттогава минаха години и сега сякаш в мен има един друг човек, който живее нов живот. Цигарите отдавна не присъстват в живота ми (някой ден ще споделя как ги отказах завинаги и как всеки може да направи същото с лекота).
Сега ценя всеки ден и любимият ми ден е денят ДНЕС.

Вчера тъкмо приключи тридневното сертификационно обучение в ТЕС, което водих в София и съм толкова удивена и вдъхновена от разкошната ми нова група. Работих неуморно с тях три дена, а сега очаквам с нетърпение даровете на новата седмица.

И затова реших да споделя как се справям с понеделниците и се надявам това да ти помогне и ти да се справяш с по-голяма лекота. Ето няколко предложения:

  • Легни си рано предната вечер и преди да заспиш, мини мислено през предстоящия ден; Планирай и си представи положителното развитие на всичко което искаш да се случи в този ден. Това не само ще създаде правилната настройка в теб, но и ще активира енергийното поле на Вселената, което да подкрепи реализацията плановете ти.
  • Отдели още 10 минутки сутринта след като се събудиш, да направиш същото и да благодариш за всичко, което имаш в живота си. Реши как искаш да се чувстваш, кой искаш да бъдеш докато правиш това, което правиш. Това е тайна, която научих от партньорската ни работа с Нийл Доналд Уолш. Не е толкова важно какво правиш, а кой избираш да бъдеш, докато правиш това, което правиш.Тази настройка е наистина важна и може да промени преживяването на целия ти ден.
  • Може да ти предстои нещо трудно, неутрално или хубаво – чудесно. Във всички случаи, си кажи “Благодаря, как може да стане още по-хубаво от това?”. Взех тази идея от моята учителка и колежка в енергийната психология Шарън Кинг, и много ми хареса. Така пренасочваш фокуса на вниманието към възможностите, вместо към проблемите. И възможностите неизменно изникват.
  • Идеалният вариант е да работиш нещо, което ти дава чувство за смисъл, стойност и ти носи радост. Но малко хора са в идеалния вариант. И ако работата, която работиш те кара да се чувстваш безмислено, тежи ти, отнема ти повече отколкото ти дава, навярно си заслужава да преосмислиш нещата и да се насочиш към нещо, което ти носи удовлетворение. Тогава ще се събуждаш нетърпелив да се захванеш с планираните задачи. Дори да си в позиция в която работиш нещо, което не харесваш, постави си цел извън досадната рутина. Тя може да е свързана с прочитането на вдъхновяващо писмо, или статия за начало на деня. Или с това да развиеш емоционална свобода в дългосрочен план. Да научиш език, или да направиш бизнес проучване. Каквото и да е нещото, което те пали – постави си цел и следвай плана си. Там, където има цел и смисъл, депресията и апатията се изпаряват.
  • Изследвай деня с любопитството на дете. Очаквай да видиш даровете в деня си. Когато вниманието ти е насочено в тази посока, добрите неща неизменно ще изпъкнат. Забелязал ли си, че ако фокусираш вниманието си върху факта, че сякаш виждаш натрапчиво жълти коли, или бременни жени, или нещо друго – то сякаш те стават още повече! Енергията следва вниманието. Каквото искаш да виждаш повече в деня си – фокусирай вниманието си върху него. Нека това да бъдат положителните неща.

За мен това проработи. Разбира се, има и още, но пък тези 5 стъпки са чудесно начало. Приветствам с радост и детско нетърпение новия ден и нямам търпение да видя какво ми е приготвил. Отворена съм за най-доброто и го каня в живота си. А ти готов ли си за него? Понеделник е. Честит нов ден!

Надявам се моите 5 тайни за добър понеделник да са вдъхновили и теб и да си създадеш вълшебен ден!

Източник: svoizbor.com

Facebook Twitter Google+

0 Коментара