В прогнозите за 2020, 2021 и 2022 години описах уникалния вибрационен преход, в който се намира светът. Ще обобщя за тези, които не са ги чели.

Навлязохме в период на промени и светът стигна до съдбовна точка, в която всичко, което изглеждаше постоянно и непоклатимо, вече не е. Консуматорското общество бавно се преструктурира и си отива. Ако е така, тогава какво ни чака? Тест на вярата и любовта.

Предстоящата 2023 г. обещава също толкова растеж и промяна, но този път ние, хората, ще бъдем малко по-подготвени да посрещнем предизвикателствата на периода. В зората на една обещаваща нова година!

Цветелина във Фейсбук

Плутон, Хадес – богът на подземното царство се премества във Водолей за първи път от 1798 г. Какво се случи през периода от 1783 до 1798 г.?

  • Френската революция;
  • Джеймс Кук открива Хавайските острови;
  • Джордж Вашингтон превзема Ню Йорк;
  • Изкачването на връх Монблан от Жак Балма и Мишел Пакар;
  • Започва всекидневното издаване на британския национален вестник „Таймс“
  • Франция става Република;
  • Създадена е Нюйоркската фондова борса;
  • В Париж е гилотиниран Луи XVI, крал на Франция и Навара;
  • В Париж е гилотинирана Мария-Антоанета, съпруга на Луи XVI;
  • Наполеон Бонапарт завладява остров Малта;

Влизането на Плутон във Водолей през март сигнализира за края на един цикъл, такъв какъвто го познаваме.

Престоят на Плутон в Козирог през последните 15 г. разтърси целия свят из основи и всяко живо същество усети трусовете. Този дълъг транзит бавно, но мощно разрушаваше всички структури около нас, които вече не работят. С навлизането на Плутон във Водолей на 23 март е време да изградим по-здрави основи, основани на истина и почтеност.

През следващите няколко години Плутон ще има ретрограден танц напред-назад между Водолей и Козирог няколко пъти, преди да остане трайно във Водолей от края на 2024 г. до 2043 г.

През 2023 г. обаче ще можем да проследим дали човечеството се справя със задачата да обърне гръб на войната и да погледне към мира и да изгради един по-доброжелателен свят за всички.

Промяна или подмяна

Оттук нататък ще ставаме свидетели на огромни промени около социалната справедливост, общността и технологиите. Навлизаме в епоха на технокрация, така че трябва да внимаваме да не „подменим“ корпоративните управници от последното десетилетие с още по-опасни заместители.

Бавно тръгваме напред с две ретроградни планети

С началото на годината може да изглежда, че сме тръгнали в грешна посока, тъй като и Марс, и Меркурий ще бъдат ретроградни съответно до 12 и 18 януари. Може да почувствате облекчение, след като отново започнат да се движат в правилната посока, особено след толкова объркания период към края на 2022 г.

Голямата новина: три външни планети се движат напред

Три външни планети – Сатурн, Плутон и Юпитер – сменят знаците тази година, което ни подготвя за някои лични, културни и политически промени. Тези ингресии могат да доведат до несигурност в живота ни, но по-същественото е, че те също могат да ни помогнат да намерим по-солидна основа.

Уран в Телец е в напрегната конфигурация със Сатурн във Водолей през последните няколко години, но когато това приключи, има надежда да намерим стабилност в нашите икономики и банкови системи.

 Сатурн навлиза в Риби на 7 март

 Господарят на кармата Сатурн се потапя в дълбоките води на Риби на 7 март и ще остане там през следващите три години. Тази промяна може да ни накара да бавно да стопим нашите граници и да открием повече състрадание и съпричастност към другите, но страх и несигурност могат да ни накарат да се съпротивляваме.

Ще трябва да се запитаме: кои от нашите стратегии са ефективни и кои ни възпират?

Хората ще бъдат обединени и ще чувстват колективно любопитство към духовността, което стартира още през последните години, благодарение на Нептун в Риби. Можем обаче да изпитаме забавяне на Сатурн в това отношение. Сатурн не е посещавал този творчески знак от 30 години, така че може да ни очаква някакво значимо развитие по отношение на изкуството във всяка форма.

Юпитер навлиза в Телец на 16 май

Когато Юпитер напусне огнения Овен за да се заеми в Телец на 16 май, можем да осъзнаем нуждата си от бързина и скорост за нещо малко по-практично.

Това е годината, в която да се съсредоточим върху разширяването на изобилието в живота си.

Независимо дали влагаме допълнителни пари в спестовните си сметки или купуваме къщата, за която сме мечтали, наградите могат да бъдат щедри.

Юпитер може също да ни напомни, че някои травми може да продължат да се издигат на повърхността, за да можем да се излекуваме и да се разширим в по-голям план. Нашите тела са нашите храмове, така че използвайте това време, за да се погрижите и поглезите с масаж или здравословна вечеря и да приемете благословиите, които идват от планетата на късмета.

Юпитер в Телец е в квадрат с Плутон във Водолей

Дълбок тътен под краката ни, това може да възникне около 17 май. Можем да видим ясно, че промените около нас оказват силно влияние върху инфлацията и финансовата нестабилност. Но когато Юпитер се присъедини към Северния възел на 1 юни, можем да намерим така необходимата надежда за стабилно финансово бъдеще в перспектива.

Ретроградна Венера

Богинята на любовта Венера прави крачка назад на 22 юли и става ретроградна в Лъв, стартирайки някои размисли за това как даваме и получаваме обич. Всички ще искаме да бъдем обожавани и приемани заради нашия уникален чар. Може да преразгледаме предизвикателствата в отношенията, които са изникнали пред нас последния път, когато Венера беше ретроградна в Лъв преди осем години. Какво се промени оттогава?

Слънчево затъмнение в Овен

Сезонът на затъмненията ще разкрие нашите истински окраски. Това може да е годината, в която ще се измъкнем от скривалищата си, от нашите черупки. Първото затъмнение за сезона хвърля светлина върху това кои сме. Това мощно Пълно слънчево затъмнение в Овен на 20 април иска да спрем да се интересуваме толкова много от това, което другите мислят и проектират върху нас.

Колкото повече пускаме, толкова повече разбираме какво е наистина важно за нас. По-късно през годината затъмненията ще осветят нашите истински ценности. На 14 октомври има пръстеновидно слънчево затъмнение във Везни, последвано от частично лунно затъмнение на 28 октомври в Телец. И двете затъмнения се управляват от Венера, подчертавайки това, което носи красота, ценност, любов и смисъл в живота ни.

Голям финал за годината на ретрограден Меркурий на 13 декември

2023 г. завършва точно както започва – с ретрограден Меркурий в Козирог на 13 декември, връщайки се обратно в Стрелец. Напомня ни, че след година на трансформация, свръхстимулация и планетарна турбуленция всички ние заслужаваме почивка. С толкова много промени, които се случват в наши дни, имаме нужда от време, за да могат мозъците ни да ги интегрират.

Това са общите енергии, с които вече всички ние ще работим през 2023 г. Любопитни ли сте какво ви очаква в личен план през предстоящата година?

ОВЕН

Първата половина на годината може да ви донесе късмета, за който копнеете. Когато животът се движи с бавна скорост, това вероятно задушава вашия напорист нрав и дух. За щастие, това няма да е проблем през тази година.

Със затъмнение в Овен точно около рождения ви ден, Юпитер засилва вашата енергия през първата половина на годината, като Северният възел се премества там през юли. Това е вашата година, мили Овни! Тази огнена комбинация ще ви даде солидната и правилната основа, за да стартирате двигателя.

Въпреки това, Сатурн ще обърне внимание върху вашата психика, карма и подсъзнание. Може да очаквате много активност, растеж и потенциални предизвикателства в духовен план. Това може да е добър момент да започнете работа с терапевт или треньор, който да ви помогне да останете здраво стъпили на земята, тъй като старите, ограничаващи вярвания могат да ви попречат на напредъка. Ако все още не се занимавате с медитативна практика, може да опитате такава от март.

На 20 април пълно слънчево затъмнение в Овен може да доведе до кулминация и промяна на ситуация, започнала преди около осем години. Това може да се почувства като надграждане на промените, които сте преживели по това време както в личните, така и в професионалните отношения.

Транзитът на Плутон ще донесе някои нови запознанства и промяна в социален план.

Може да станете очаровани от нова за вас среда, съставена от хора, напълно различни от всички, които някога сте срещали. Избягвайте да давате пари назаем.

Юпитер и Плутон ще акцентират въпросите свързани с  кариерата ви от май до юли. След като добрият Юпитер напусне вашия знак през май, той се насочва към практичнея Телец. Това е възможност веднъж на дванадесет години да увеличите значително приходите си, мили Овни. Доходите ви могат да се повишат по това време, така че да поискате повишение е правилното решение.

Романтично дежавю в разгара на лятото по време на ретроградна Венера. Богинята на любовта Венера ще бъде ретроградна през юли, забавяйки романтичните въпроси за лятото. През това време може да погледнете назад към минали връзки, особено към онези, които са ви позволили да почувствате неограничена игривост. Ако случайно попаднете на бивш (или решите умишлено да се свържете), това може да промени хода на следващите няколко месеца. Понякога потапянето в миналото е лечебно, но понякога е начин да се задържим върху нещо твърде дълго. По време на сезона на затъмненията през октомври може да разберете коя от тези опции е вярна за вас.

ТЕЛЕЦ

Всички семена, които засадите през 2023 г., имат потенциала да пораснат големи, мили Телци – вероятно толкова големи, че ще погледнете назад и ще си помислите: „Това беше годината, в която успях.“ Вероятно преминавате от другата страна на инерцията и мързела и никога не сте били по-готови да се насладите на плодовете на труда си.

С преминаването на Юпитер във вашия знак на 16 май, следващите дванадесет месеца са предназначени за експоненциален растеж, независимо дали се фокусирате върху личния живот или интимните отношения.

Когато Плутон влезе във Водолей през март, фокусирането върху професионалните ви умения може да заеме централно място. Периодът между март и юни може дори да ви даде малко вкус на слава през идните години или може би ще видите какво е да бъдеш наистина уважаван в своята област. Всъщност може да станете толкова вдъхновени да станете това, което трябва да бъдете на сцената на вашия живот, че напълно да зарежете старата си работа и да започнете ново начинание, което по-добре ви пасва.

Тази година е всичко свързано с това да притежавате. Да цените стойността си и да премахнете всички пречки, които стоят на пътя на вашата светлина. Лунното затъмнение в Скорпион на 5 май разтърсва личния или професионален живот. Съюзите, които са изпълнили целта си, може да приключат, така че опитайте се да не оказвате голяма съпротива, ако знаете, че моментът е подходящ.

Каквото и да напусне живота ви, може да създаде място за интимна връзка, която по-добре ви пасва за в бъдеще.

Докато откривате неща, които вече не работят, може да почувствате странно време за вашите връзки, особено тези, които включват партньор, с когото живеете заедно. Плюсът е, че можете да се заровите в дългогодишни проблеми и да ги излекувате. Избягвайте големи естетични интервенции, докато Венера е ретроградна. Ако планирате да промените външния си вид, направете го преди юни или след октомври, за да избегнете всякакви неприятности.

Мощно лунно затъмнение в Телец на 28 октомври ви подготвя за интензивна трансформация, особено около въпроси, които са свързани с егото ви и начина, по който мислите, че другите ви виждат. Използвайте тази енергия, за да заобичате себе си, дори частите, които смятате за по-малко привлекателни.

БЛИЗНАЦИ

Вашето виждане за света  може да се промени доста радикално тази година, Близнаци. Време е да се заемете супер сериозно по въпроса за кариерата ви. Тази година е ключова и е важно да сте сигурни, че в професионален аспект звездите ще ви се отблагодарят.

Плутон, планетата на бавната, променяща живота трансформация, между март и юни вероятно ще ви накара да се почувствате по-любопитни към различните култури, хора и дестинации. Може дори да срещнете някой от сфера на живот, напълно чужда на вашата, и  да откриете, че се чувствате напълно комфортно с него.

Ако текущата ви работа започне да ви отегчава, позицията ви изглежда по-малко сигурна или сте без работа, Сатурн е планетата на основните житейски уроци и може да започне да оформя кариерата ви още през март. Ако е така, вероятно е, защото ви е писано да направите нещо много по-важно. Помислете какво бихте направили, ако можехте всичко, Близнаци. Мечтайте най-смелите си професионални мечти и ги осъществете.

Да слушате сърцето си става много по-лесно през май, благодарение на Юпитер. Говоря за сънищата, тайните, психиката и несъзнателните мисли през май, които стимулират вашата интуиция и събуждат вашите творчески дълбини. Може да станете нещо като екстрасенс, способен да предвиди кой ще ви се обади или ще ви изпрати съобщение. Още по-смислено е, че можете да започнете да работите чрез изцеление на емоционални рани, които не са излекувани докрай.

Да се доверите на интуицията си и да слушате сърцето си е от съществено значение сега – освен това е по-лесно, защото умът ви няма да ви пречи толкова много. Когато Юпитер е в квадрат с Плутон във Водолей в средата на май, може да откриете книга или система за обучение, която влияе положително на живота ви в дългосрочен план.

Внимавайте какво казвате по време на ретрограден Меркурий. Вашият управител Меркурий ще изпълнява обичайните си трикове, като ще бъде ретрограден четири пъти. Вероятно усещате периодите на ретрограден Меркурий повече от други знаци, така че се подгответе съответно, като си дадете време да забавите темпото, проверете три пъти графика си и гледайте на цялата си комуникация с особено внимание. В крайна сметка фазите на ретрограден Меркурий са далеч по-обогатяващи, отколкото тревожната им репутация би ви накарала да повярвате – те ви дават шанс да прегледате, размислите и рестартирате.

Меркурий ще бъде ретрограден във вашия знак през първите три седмици от годината до 18 януари, така че от всички ретроградни периоди през 2023 г., този ще изисква специално внимание. През това време може да искате да разгледате внимателно начините, по които раздавате силата си. Това не е годината да разпилявате енергията си, Близнаци. Изяснете си какво искате да правите и се облегнете на това.

РАК

2023 може да е годината, в която кариерата ви започва да се издига към стратосферата, мили Раци. Приятелите, колегите и онлайн последователите може да играят огромна роля в осъществяването на всичко това, така че не се колебайте да разчитате на тях, когато имате нужда от насоки или рамо, на което да поплачете.

Всички ограничаващи вярвания, към които се придържате, могат да бъдат предизвикани през това време, така че бъдете отворени към научаването на нови начини за спряване в житейски план.

Юпитер ще ви донесе повече социални контакти, както и цялостно разширяване на вашите цели и живот извън дома.

Не губете баланса между работа и личния живот, особено през юли. Идва момент да се съсредоточите върху напредък и голям кариерен тласък.

Ретроградна Венера може да ви накара да пазарувате импулсивно това лято. Опитайте се да не прекалявате с разходите в навечерието на този период и се уверете, че имате заделени ресурси, които да използвате, в случай че срещнете проблеми с парите. Може да сте изключително изкушени да купувате красиви артикули в този момент.

Слънчевото затъмнение на 14 октомври може да доведе до промяна в жизнената ви ситуация или потенциал за преместване.

Декемврийската ретроградност на Меркурий изисква малко внимание към детайлите. Финалът за 2023 г. може да доведе до някои неуспехи в отношенията и партньорствата, точно когато навлизате в празничния дух на Коледа. Бъдете нащрек за неразбиране.

ЛЪВ

Отношенията продължават да се очертават за вас през 2023 г. все по-дълбоки, по-сложни и трансформиращи. И личните, и професионалните партньорства трябва да изглеждат много различни до края на годината и вие ще се опознаете много по-добре. Връзките са вашето огледало повече от всякога и те ще ви помогнат да разберете кога и къде драмата е наистина подходяща.

Март носи възможности за преосмисляне на границите във вашите взаимоотношения. Навлизате в интензивна фаза, по време на която може да преразгледате какво означава да се свържете с друг човек, душа в душа. Някои от границите, които сте поставили, всъщност стени ли са? Внимавайте за всякакви пристъпи на страх относно отварянето на сърцето. Изправянето пред това, от което се страхувате, може да ви доближи до желания човек и до вас самите.

Започва дълъг процес, при който вашите взаимоотношения ще претърпят дълъг период на възстановяване. Пригответе се вашите връзки да се променят из основи и към по-добро.

Вашата кариера получава сериозен тласък. Това е възможност веднъж на дванадесет години да развиете собствения си имидж.

Венера е ретроградна в знак Лъв това лято. Ретроградна Венера идва във вашия знак за първи път от 2015 г., като започва през юни и продължава до септември. Какво преживяхте преди осем години, що се отнася до връзките? Опитайте се да си спомните как сте се чувствали и с кого сте били по това време. Има ли прилики с настоящата ви ситуация?

Дори ако в този период се чувствате объркани, използвайте го, за да коригирате  връзката си, особено ако сте взели някакви прибързани решения по-рано през годината. С планетата на любовта можете да се отървете от старите модели и да видите себе си по нов начин.

ДЕВА

Стягайте багажа си, мили Деви, защото 2023 г. е свързана с възобновяване на приключенски дух. Време е да се заемете сериозно с по-визионерската посока на живота си, като си позволите да разширите влиянието си върху света. И умът, и паспортът ви ще бъдат много полезни.

Сатурн ви помага да вземете твърди решения. Отношенията ви през март могат да станат супер сериозни. Това може да означава преминаване на връзката на следващото ниво, подписване на договор или прекратяване на връзка, която е приключила.

Независимо дали ви предстои годеж, разтрогване на брак или ново бизнес партньорство, това не е ситуация, в която искате да бързате с нещата. Вървете бавно и обмислете детайлите.

Деви, започва дълъг период на дълбока трансформация около това, което избирате да правите с живота си. Работата може да бъде основна тема тук, потенциално да ви накара да се запитате дали ежедневната работа, която имате, все още е подходяща за вас. От друга страна, навиците и моделите, които не ви служат, също може да се нуждаят от надграждане.

Това е един от онези моменти, в които е полезно да се запитате: „Къде се виждам след пет години?“ Ако отговорът изисква напълно да промените графика си в полза на работа, която подхранва душата ви, тогава направете няколко разговора.

Май месец може да откриете, че копнеете да резервирате пътуване в чужбина. Може би работата ви ще ви отведе там, но ако не, погледнете картата и вижте кой континент или страна ви харесва най-много.

Също така е подходящ период да учите нов език или да вземете онлайн курс по тема, която ви привлича.

Фазите на ретрограден Меркурий са силни през цялата година. Вашият знак се управлява от Меркурий, така че горчивата истина е, че всеки ретрограден Меркурий ще има малко по-силен натиск за вас.

ВЕЗНИ

Взаимоотношенията ще заемат централно място, мили Везни. Тъй като те играят огромна роля в живота ви, ще трябва да разберете как да отделите време както за любовта, така и за външният свят.

През пролетта може да чувствате малко повече стрес в ежедневието си. Не забравяйте, че контролирането на всеки малък детайл не е решението. След като се научите как да управлявате това, може да бъдете щедро възнаградени. Това може да означава, че внезапно получавате предложения за повече работа или че работата ви се променя по начин, който по-добре отговаря на начина ви на живот.

Между 23 март и 11 юни ще започнете да усещате дълбоката промяна, която настъпва в романтичния ви живот. Това може да означава да срещнете някой, който напълно ще разтърси света ви, или може би земята ще се разклати под настоящата ви връзка.

Отнесете се сериозно към нуждите си от любов и човек до вас през април, май и юли.

Слънчевото затъмнение ще ви накара да обърнете внимание на всички прозрения, които получавате относно това как искате да се свържете с другите. Всички интензивни уроци могат да се върнат към поредицата от затъмнения, настъпили от 2014 до 2016 г.

Неформалните отношения за една нощ няма да ви помогнат – вероятно ще сте фокусирани върху това да изведете нещата на следващото ниво с някого. Ако си мислите, че темата за връзката вече е твърде назряла, просто изчакайте. Около 17 юли можете да се съсредоточите върху това, което наистина искате в живота и кой може да ви подкрепи в процеса.

Късното лято може да донесе някои неочаквани срещи (за добро или лошо!)

Може да попаднете в режим на носталгия по някого през втората половина на лятото. Ако откриете, че размишлявате за бивши любовници, които са избягали, помислете два пъти, преди да решите да се съберете отново.

За радост, стари приятели могат да се върнат в живота ви. Само имайте предвид, че връзките, които се появяват отново при ретроградна Венера, често са краткотрайни, но имат за цел да ви научат на нещо. Моля, обърнете внимание, че козметичните процедури, посещенията в салони и пазаруването е най-добре да се правят преди или след ретроградна Венера.

Основният въпрос: Кога ще намерите време за себе си, Везни?

Може да осъзнаете склонността си да давате цялата си енергия на вашия партньор, деца или колеги. Време е да го промените. Върнете вниманието си към собствената си душа и дух. Ако желаете, планирайте си ваканция през 2023 г.

СКОРПИОН

През  2023 г., с изключително дълбоката промяна, която ще ви се случи, ще се чувствате като птицата Феникс. Вече нищо не може да се върне отново назад. Ще има силен фокус върху взаимоотношенията, от лични до професионални и от случайни до сериозни.

С началото на годината не правете големи ходове до 18 януари. Използвайте тази времева рамка като удължаване на вашия период на планиране на новогодишните стратегии. Ако трябва да пътувате или да вземете важни решения, имайте резервен вариант, в случай, че нещата се усложнят.

През пролетта на 2023 г. би било чудесно време да обърнете внимание на удоволствието и радостта в живота ви.

През цялата година ще имате търсене и стремеж да станете това, което трябва да бъдете. Но това ще изисква допълнително време и усилия да разберете откъде идвате. Къде е коренът? Това е началото на дълъг период, в който може да се вдъхновите да разкриете семейната си история, родословно дърво и да трансформирате емоционалните модели, които са били предавани през поколенията. Няма нужда да се преуморявате – имате време.

През изминалите няколко години и поредицата от затъмнения във вашия собствен знак  преживяхте много по отношение на вашата вътрешна промяна, което може да ви е накарало да станете по-свързани със себе си, като сега е точката на кулминация. Освободете се от всички тежки товари, които все още носите и нулирайте всичко токсично от живота си завинаги.

През май месец ще имате уникален шанс да подобрите и развиете всички съществуващи взаимоотношения. Ако сте необвързани, в живота ви може да влезе нов любим човек, с когото да работите върху отношения.

По време на ретроградното движение на Венера и Меркурий бъдете внимателни по всички финансови въпроси. Възможно е да смените професия или да тръгнете по нов път до септември.

СТРЕЛЕЦ

Пригответе се да научите повече, отколкото сте успели от дълго време. Като типичен представител на зодиака, вие се впускате в духовно пътешествие в сърцето на собствената си лична история и докато цялата тази интелектуална стимулация може да ви държи заинтригувани, професионалният ви живот може да стане изключително натоварен.

Въпросите за наследството намират отговори и място през пролетта.  Всяко ограничение във вашата близка среда може да ви накара да чувствате допълнително като задушаване.

През май месец ще имате фокус върху работата, здравето и ежедневието си. Може да очаквате напредък по отношение на работата, която вършите, или може би ще намерите друга работа, която ви се струва по-подходяща. Независимо от това, вашият график е пълен в момента, така че ако искате да направите ежедневните си преживявания по-радостни, със сигурност можете да го направите.

През тази година ще се чувствате по-зрели в комуникацията с другите. Съветът е да не прибързвате, а да се научите на търпение. Стъпка по стъпка!

Голяма промяна може да настъпи в любовния ви живот около пълното слънчево затъмнение през пролетта. Имайте предвид, че затъмненията действат до шест месеца напред, така че бъдете нащрек. Ако сте необвързани, може да срещнете някого, който внезапно ще ви накара да омекнете. Ако сте обвързани, затъмнението може да съживи романтична искра и отново да подпали сърцата ви.

КОЗИРОГ

В последно време преживяхте доста промени, Козирози. Не се притеснявайте – това е годината, в която ще се освободите и ще минете на друго ниво. Вашето завръщане на сцената идва благодарение на това, че Плутон най-накрая напуска вашия знак за първи път. Това е голямо събитие!

Ако към момента сте имали проблем да преодолеете несигурността, която ви е попречила да стартирате блог, да напишете мемоари или просто да покажете себе си на света, то през следващите няколко години можете да усъвършенствате повече знания и умения, за да израснете личностно.

Мили, Козирози, пригответе  да предефинирате цялото си отношение към парите и ценностите. Плутон ще иска от вас да оцените себе си по достойнство.

Пролетта носи свежа енергия за вас. Вашата оценка за по-фините неща в живота ще бъде на ниво, което ще я превърне в прекрасно време за вашите взаимоотношения.

Около пролетта е твърде вероятно да обмисляте нещо по-голямо за живота ви. Слънчевото затъмнение може да освети пътя ви. Ако не, то може да имате големи прозрения около това как да спазвате баланса между професионалния и личен живот. Това ще е от решаващо значение за вас тази година.

ВОДОЛЕЙ

Тази година е революционна за вас. С Плутон, който се премества във вашия собствен знак за първи и единствен път през този век. Сатурн, от друга страна, напуска вашия знак, правейки още повече пространство за свобода. Време е за следващото ниво на всеки елемент от живота ви.

Влиянието на Сатурн може да насърчи финансовата отговорност в началото на март.

Планетата на ограниченията и законите ви учи как да създавате граници и да избягвате ненужните предизвикателства. Ако финансовата част от живота ви е била объркана или хаотична, шефът на зодиака може да ви помогне да я върнете във форма, да балансирате бюджета си.

Следете за първите признаци на дълбока промяна, когато Плутон влезе във Водолей на 23 март.

Това е уникален момент за всички Водолеи. Очаквайте трайни и бавни промени, премахвайки моделите, които вече не служат за вашето най-висше добро, и ви помагат да преминете към по-голяма автентичност. Тъй като тази кармична планета работи със своята магия, можете да привлечете хора в живота си, които чувствате, че сте познавали преди – хора, които трябва да бъдат до вас.

РИБИ

Преподаването и ученето са вашите основни теми тази година – точно  както доверието в интуицията ви става по-важно от всякога. 2023 укрепва вашата решителност, показва ви вашата вродена сила и ви помага да изградите необходимите граници.

Ингресията на Сатурн във вашия роден знак подчертава необходимостта от граници, почуквайки на вратата на егото ви и показвайки ви точно с какво да се заемете сериозно.

За повечето Риби се дава страхотна възможност да поставите себе си на първо място. Грижата за себе си може да се превърне в най-смисленото нещо, което ще се стараете да правите тази година.

Инстинктът ви се засилва между март и юни, така че използвайте това в своя полза. Внимавайте да не позволите на параноята да вземе най-доброто от вас през това време. Без значение колко точна изглежда вашата интуиция, важно е да проверите фактите.

Пълното слънчево затъмнение на 20 април може да доведе до промяна във вашите финанси, стимулирайки паричния поток точно когато имате нужда от него. Това може да означава, че един от вашите източници на приходи е заменен с нещо по-добро и по-доходоносно. Обърнете внимание на всички прозрения, които идват при вас около затъмнението, защото те могат да се появят отново през последната седмица на юли.

Около май месец може да се превърнете в магнит в сферата на писането, четенето и говоренето. Вашият начин на изказ и боравене с думи може да привлече и любов, и пари. Ако сте обмисляли как чрез писане да изградите вашето присъствие в социалните медии, това е моментът.

Мили Риби, вашият любовен живот може да бъде малко объркващ, когато Меркурий стане ретрограден. Възможно е бивши партньори  да се появят на вратата ви. Но не очаквайте да се мотаят дълго, тъй като може да изчезнат, след като Меркурий отново тръгне директно. Обръщайте по-малко внимание на това, което имат да кажат, и повече на това как ви карат да се чувствате.

Ако сте във връзка, връзката ви може да се разклати. Предимството е, че това може да разкрие всякакви ахилесови пети с вашето партньорство и това осъзнаване може да укрепи връзката ви в дългосрочен план.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара