Кашлицата, хремата, настинката нямат граници. Те са еднакво досадни на всеки паралел и меридиан. Разбира се, всеки народ си е изработил собствено ноу-хау за борба с  тези напасти. Но има и някои верни пазачи от зимните вируси, на които разчитат в почти всяка точка на планетата. Фаворитът сред тях е чесънът.

Ето няколко вкусни антигрип рецепти с пикантни с пикантните скилидки:

  • Чесънът трябва да присъства поне веднъж дневно в менюто ви.

Набавяйте го в супи, сосове, салати.  1-2 скилидки на ден са достатъчни да държат зимните вируси далеч от вас. Специфичният аромат не бива да ви притеснява. Може лесно да потушите миризмата, като изпиете чаша мляко или подъвчете пресен магданоз. Друг начин да поемете профилактичната доза чесън, без да ви усетят околните, е да разрежете скилидките по дължина и да ги глътнете с малко вода като таблетки, без да ги дъвчете.

  • Настържете 1-2 скилидки на ситно с ренде и смесете полученото с малка кофичка сметана. Използвайте тази смес за приготвяне на сандвичи. Тя е отлично средство срещу респираторни инфекции и спазми на бронхите.
  • Стрийте няколко скилидки в хаванче и ги размесете с 1 чаена чаша мед. Вземайте по 1 супена лъжица от сместа в продължение на седмица. Добре е да приготвите тази рецепта и да започнете да я изпълнявате в началото на грипната епидемия.
  • Направете си противогрипен амулет – скилидка-две в торбичка от марля. Хбаво е да го носите непрекъснато на врата си, но ако ви се струва абсурдно, поне го закачайте вечер над леглото, близо до възглавницата си.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара