За да не стоят цял ден по пижама, а и да позабавляват приятели и съседи, хората в много кътчета на планетата, стоейки в изолация заради коронавируса, си измислиха игра: контят се с какви ли не шикозни или чудновати тоалети . . . за да изхвърлят боклука.

Било то с вечерна рокля или костюм на Супермен, играта изисква да минеш няколкото метра от вкъщи до улицата, сякаш се разхождаш по моден подиум. И да разпространиш снимки в социалните мрежи.

„Май вече откачам, щом се обличам така у нас, но само така успявам да си запазя духа си бодър в тая изолация. Когато изхвърлям боклука с финес, това ме прави отново щастлива“, твърди Виктория Антъни, диджей от Сидни.

Заради пандемията, поставила в изолация над половината човечество, са отменени всички концерти на 30-годишната жена, качила своя снимка с коктейлна рокля в Instagram под хаштага #BinIsolationOuting.

Модата да навличаш всевъзможни одеяния, докато изхвърляш боклука, тръгна от Австралия. Благодарение на социалните мрежи тя мина през Холандия, после превзе Тексас и Обединеното кралство.

Стюарт Кънингам, автобусен шофьор от Глазгоу в Шотландия, качи в мрежата снимка, на която си изхвърля боклука, облечен с килт и грабнал шише уиски.
Кристин Лиланд сподели снимка, на който съпругът й търкаля кофата с боклук из канадските снегове с тениска на Супермен, перука и червена хавлиена кърпа вместо наметало.

„За повдигане на духа“

Други предпочитат да се издокарват с костюми на вселяващи ужас клоуни или герои от научната фантастика, вдъхновени от култови филми като „Междузвездни войни“ или японския сериал „Гъндам“.

За Саймън Уейт, австралийски фен на супергероите, изработил за десетилетие „десетки костюми и аксесоари“, изхвърлянето на боклука вечерта е мечтана възможност да с покаже предрешен като Хълкбъстър с неговата 2,5 метра висока броня.

Всичко започна с група във „Фейсбук“, създадена от Даниел Аскю, възпитателка в детска градина от Хърви Бей в австралийския щат Куинсланд.

„Една приятелка писа на страницата си във Фейсбук, че идва вечерта, когато тя си изхвърля боклука, и това я радва, защото има случай да излезе навън – спомня си 47-годишната учителка пред АФП. „Предизвиках я да се покаже навън маскирана, а тя прие предизвикателството.“

„Казах й, че ще го направя и аз и че ще направя група във „Фейсбук“, за да можем да се посмеем двете, пък и всички да се посмеем“, разказва Даниел Аскю, чиято група наброява вече 470 000 членове.

Зарадвана, че това начинание „може да повдигне духа на толкова хора“, тя споделя, че е получила куп писма от хора, потиснати или наплашени от вируса, но развеселени отново от нейната инициатива. „Има толкова много чудесни, креативни хора“, добавя Даниел.

Франс прес, БТА

Facebook Twitter Google+

0 Коментара