Тейлър Суифт, Дженифър Лопес и Опра Уинфри се включват в глобалната инициатива „Един свят: Заедно вкъщи“ в чест на здравните работници, които са на първа линия в борбата с коронавируса, съобщи Ройтерс.

Телевизионното предаване – комбинация от музика, комедийни скечове и разкази на лекари, сестри и работещи в магазини за хранителни стоки, ще бъде предшествано на 18 април от шестчасова стрийминг програма с участието на спортни звезди, като шампиона от Формула 1 Луис Хамилтън, скиорката Линдзи Вон и десетки певци и актьори.

Инициативата „Един свят: Заедно вкъщи“ засега е най-голямата в подкрепа на работещите на първа линия в борбата с коронавируса. Тя се организира от Световната здравна организация (СЗО) и групата „Глоубъл ситизън“. Участието на звездите в нея ще е дистанционно заради наложената изолация.

Лейди Гага обяви предстоящото предаване миналата седмица. Оттогава участниците в него се увеличиха многократно, като се включиха световни звезди – Селин Дион, Били Айлиш, Джон Леджънд, Елтън Джон, Пол Маккартни, Крис Мартин, Андреа Бочели, Майкъл Бубле.

То не е обявено за набиране на средства, но ще насърчи филантропи и компании да допринесат към фонда за солидарност на СЗО. Миналата седмица Лейди Гага обяви, че вече са набрани повече от 35 милиона щатски долара.

От БТА

Facebook Twitter Google+

0 Коментара